Γεμάτα ενθουσιασμό και έτοιμα για δράση έφτασαν λίγο μετά τις έντεκα το πρωί τα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι Abba House, μία δομή που αγκαλιάζει κάθε εγκαταλελειμμένο και κακοποιημένο παιδί. Στο πλαίσιο της δέσμευσης της οργάνωσης, που δεν είναι άλλη από το να φροντίζει αυτά τα παιδιά με κάθε δυνατό τρόπο, αλλά και  την ψυχαγωγία τους, επισκέφτηκαν σήμερα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου τα παιδιά και αφού ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για τον τρόπο και τους κανόνες οδήγησης εντός του χώρου, φόρεσαν τα κράνη τους και απόλαυσαν μία δίωρη ξενάγηση στο χώρο.


Το ΑΒΒΑ HOUSE είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο το ορφανό και το εγκαταλελειμμένο παιδί. Στόχος του, ως αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, είναι να ενώσουν τα χέρια με τους αρμόδιους φορείς και να συνεισφέρουν στη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στη χώρα μας για τη φροντίδα αυτών των παιδιών.


Τα παιδιά της δομής, υποδέχτηκε με χαρά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου μας, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Σταύρος Κουγιουμτζίδης.
Υπενθυμίζεται σε όλους τους συνδημότες μας ότι από τις 17 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα βρίσκεται στην διάθεση των μικρών φίλων του δήμου μας, κατά τις ώρες 18:30-21:30 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και αργιών. Το πάρκο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης διαθέτει ολοκαίνουργιο εξοπλισμό που αποτελείται από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ποδήλατα διαφόρων μεγεθών, κράνη κ.α. που πληρούν τις προδιαγραφές εξοπλισμού για πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, όπως αυτές συντάχθηκαν από την επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαβιβάστηκαν στην υπηρεσία μας με το υπ’αρ. Πρωτ. ΠΚΑ-47530/4356/26-6-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Οδικής κυκλοφορίας & Ασφάλειας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Παιδείας του δήμου στα τηλ 2313-300765 και στο e-mail : paideia@thermi.gov.gr


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο