Το σχολείο Dulantzi – Vitoria Gasteiz στη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία επισκέφτηκαν παιδιά και εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό Σχολείο του Ν.Ρυσίου στο πλαίσιο του έργου “Coded Legends” του προγράμματος ERASMUS+ KA2 στο οποίο συμμετέχει το σχολείο με εταίρους σχολεία από Βέλγιο, Ισπανία, Αγγλία, Τσεχία, Ιταλία και Πολωνία.

Τα παιδιά από το Ν. Ρύσιο παρουσίασαν στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Τάξης» (European Classroom) στοιχεία της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας όπως μυθολογικά πλάσματα, στοιχεία της φύσης και ιδιότητες, ενώ ακολούθησε εργαστήριο για τους μαθητές του Dulantzi.
Στην εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκό Χωριό» οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Ν.Ρυσίου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου και παρουσίασαν τη χώρα μας, καθώς και προϊόντα και στοιχεία Ελληνικού Πολιτισμού.
Επίσης, παρακολούθησαν σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για τη ρομποτική στη σχολική τάξη, τη διγλωσσία και την πολυγλωσσία στο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αθλητικές δραστηριότητες. Για άλλη μια φορά το πρόγραμμα Erasmus+ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρώπης!


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο