ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

geyseis thermi 1Είκοσι δυο σύλλογοι, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση πολιτισμού,  παρουσίασαν χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, εδέσματα από την περιοχή τους .Πάνω από 1800 μερίδες με διάφορα φαγητά γεύτηκαν οι τυχεροί της βραδιάς , ενώ το συγκρότημα των GRIKANTA κράτησε το ενδιαφέρον του κόσμου με τις υπέροχες μουσικές του.

Στο φινάλε της βραδιάς ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος και η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ  κ.Αθηνά Παπαδάκη παρέδωσαν Τιμητική διάκριση στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό παραδοσιακών προϊόντων  Αγίου Αντωνίου, για την μέχρι τώρα δυναμική παρουσία τους.  Με ειδικό έπαινο βραβεύτηκαν εξάλλου και όλοι οι σύλλογοι για την συμμέτοχη τους.

gefseis thermi 2

Θεσσαλονίκη η ιστορία της μακρόχρονη και πλούσια.

Ζυμώθηκε  στο πέρασμα του χρόνου σαν διαχρονικός  εμπορικός σταθμός, σημαντικό  περάσματα και πατρίδα  άξιων ηγετών .

Οι μετακινήσεις πληθυσμών άνοιξαν νέους ορίζοντες.

Στοιχείο πολιτισμικής ταυτότητας η  μαγειρική, έχει συντεταγμένες της τη θάλασσα, τη  γη, την ισορροπία, το μέτρο και την ελληνικότητα.

Προϊόντα ιδιαίτερα, κρασιά ονομαστά, πιάτα μοναδικά  από περιοχή σε περιοχή

Στο Δήμο της Θέρμης τα πανηγύρια, οι γιορτές γεύσεις , αναδεικνύουν ιδιαίτερα γαστρονομικά στοιχεία και γευστικές συνήθειες αυτής της περιοχής στην Ανατολική πλευρά του νομού. Δέκα επτά κοινότητες με κατοίκους από τον Πόντο τη Θράκη τη Μακεδονία , Βλάχους και Μικρασιάτες , ντόπιους και εσωτερικούς μετανάστες.

sygrothma thermis gefseis

Tα ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ  με μια ιδιαίτερη γιορτή που ονομάζεται «Θέρμης Γεύσεις», στηρίζουν τα ντόπια προϊόντα σαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής και μαγειρικής μας, τα προωθούν ώστε να γίνουν ακόμα πιο γνωστά, στέκονται δυναμικά δίπλα σε όσους τα καλλιεργούν και τα παράγουν και πάνω από όλα φροντίζουν, ώστε να τα γνωρίσουν όλοι. Στόχος της εκδήλωσης είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο από παραγωγούς, μεταποιητές, να δώσει ο ένας το χέρι στον άλλον σε μια αλληλέγγυα χειραψία αγάπης, φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας, να μοιραστούνε συνταγές, υλικά και γευστικές συνήθειες και να διατηρηθεί ζωντανός ο διατροφικός πλούτος του τόπου. Να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το Φεστιβάλ      « Θέρμης Γεύσεις» δίνοντας το  χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα θα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά από δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.).

thermis gefseis 3

Χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 7.30  το απόγευμα, πλήθος κόσμου γνώρισε τις γεύσεις του τόπου μας. Δυναμικό παρόν με την συμμετοχή τους, έδωσαν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι  του Δήμου Θέρμης, τοπικοί παραγωγοί και μεταποιητές από όλες τις περιοχές του Δήμου  και το συμβούλιο των μεταναστών που ζουν κοντά μας. Στη φετινή διοργάνωση , τιμήθηκε  ο Γυναικείος Αγροτικός  Συνεταιρισμός Αγίου Αντωνίου.  Η βραδιά έκλεισε με το συγκρότημα Ταραντέλας GRIKANTA με τους μοναδικούς του ήχους από την Κάτω Ιταλία.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο