ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Δελτία Τύπου|

 Με τη δέουσα κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο δήμο Θέρμης. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθησε ο «Μέγας Αγιασμός» των Θεοφανείων, παρουσία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, περιφερειακών συμβούλων και άλλων αρχών του τόπου. Η τελετή του Αγιασμού των υδάτων στη λίμνη στο Φράγμα της Θέρμης, έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με την πολύτιμη συνδρομή και φέτος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης.

Τέσσερις  τολμηροί νέοι βούτηξαν στα νερά της λίμνης και τον Σταυρό έπιασε για 8η φορά ο Ορέστης Βλαχοπάνος. Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο μήνυμά του τόνισε πως «τα Άγια Θεοφάνεια είναι μια από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας και αποτελεί την αφετηρία μιας προσπάθειας όλων μας, να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι η ημέρα που συμβολίζει την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση και δίνει σε όλο τον κόσμο την ελπίδα και τη δύναμη να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην προσπάθεια ανάπτυξης και εξέλιξης του τόπου μας έχοντας παράλληλα ως ‘πυξίδα’ την ειρήνη, την αγάπη και την αλληλεγγύη για τον διπλανό μας. Ας φωτίσουμε την καθημερινότητα μας με αισιοδοξία, ελπίδα και σιγουριά για το αύριο του τόπου και των παιδιών μας. Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία».

Στον εορτασμό έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος και Κωνσταντίνα Αδάμου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Πάλλας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης Αθηνά Παπαδάκη, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Γκιζάρης και Κώστας Κουγιουμτζίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Τριαδίου Ευστάθιος Πιστέλας, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Άννα Τσιφτελίδου και Σάββας Φωτιάδης καθώς και πλήθος τοπικών Συμβούλων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο