trixakis2Στην πλατεία Παραμάνα, στη Θέρμη μεταφέρονται τα “Θέρμης Δρώμενα” τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, Μια εξαιρετική μουσική παρέα που αποτελείται από τον Δημήτρη Τριχάκη και τους  Αυτοσχέδιους θα μας χαρίσουν μια βραδιά με παραδοσιακούς και σύγχρονους ήχους και ρυθμούς.. Ο Δημήτρης Τριχάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από Κρήτες γονείς. Ξεκίνησε με κλασσικές σπουδές στην κιθάρα στην ηλικία των 8 χρόνων και στα δεκαπέντε τον κέρδισε ο λαϊκός μουσικός κόσμος του μπουζουκιού ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα κρητικής λύρας για 3 χρονιά. Στην συνέχεια μέχρι και τα 28 έπαιζε μπουζούκι και κιθάρα σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλαδας.

Στην ηλικία των 28 έρχεται σε επαφή με το κρητικό λαούτο το οποίο τον κέρδισε εξολοκλήρου..καθώς μεγάλωσε με ακούσματα καθαρά κρητικά. Ιδρυτής του κρητικού μουσικού σχήματος ΔΙΩΜΑΤΑΡΗΔΕΣ που διέπρεψε στην Β. Ελλάδα στην κρητική μουσική σκηνή για 4 χρόνια.
Έπειτα συνεργασίες με διάφορους μουσικούς και σε μουσικούς πολυχώρους τον οδήγησε στο να δημιουργήσει το μουσικό σχήμα αυτοσχέδιοι όπου όλες οι μουσικές του επιρροές καταλήγουν στο καινοτόμο παίξιμο του λαούτου και στην προσωπική ερμηνεία των τραγουδιών. Επίσης συνιδρυτής στην ομάδα ΜΕΛΩΜΥΘΙ όπου συνεργάζεται με την Πέννυ Αβραμπεκη παίζοντας αυτοσχεδιασμούς, συνοδεύοντας και τραγουδώντας ελληνικά τραγούδια ενταγμένα σε λαϊκά παραμυθία του τόπου μας.

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΙ
Οι Αυτοσχέδιοι είναι μια μουσική παρέα που ο σκοπός της είναι να ενώσει μουσικούς ήχους με παραδοσιακά και κλασικά όργανα.
Οι Αυτοσχέδιοι δεν ταξιδεύουν στα γνωστά νερά του εντέχνου αλλά δημιουργούν τις δικες τους θάλασσες με αυτοσχεδιασμούς βασισμένους στη παράδοση και σε σύγχρονους ήχους.
Αυτοσχεδιασμοί με λαούτο βιολί πιάνο γκάιντα κρουστά και άλλα μουσικά όργανα.
Αυτοσχεδιασμοί  δικοί μας που έχουν τον δυναμισμό της παράδοσης και τον συνδυασμό των ήχων.
Στο πρόγραμμα μας ακούγονται τραγούδια από το σύγχρονο μουσικό στερέωμα προσαρμοσμένα  στον δικό μας ήχο πάντα με σεβασμό στους μεγάλους δημιουργούς τους


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο