ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

genhmata 1Την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά υποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά νωρίς σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Θέρμης ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Ξεκινώντας τη σημερινή της περιοδεία από τη Θέρμη, η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε το Δημαρχείο, συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή και χαιρέτισε τους δημοτικούς υπαλλήλους. Ακολούθως συνοδευόμενη από το Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο συναντήθηκε με τις γυναίκες του Γυναικείου Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντωνίου, παρουσία πολλών τοπικών παραγόντων.

Αρχικά η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε το εργαστήριο του Γυναικείου Συνεταιρισμού στον Άγιο Αντώνιο προκειμένου να δει από κοντά τη μεγάλη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο γυναικείος συνεταιρισμός της περιοχής μας. Η επίσκεψη της κ. Γεννηματά στους χώρους του εργαστηρίου καθώς και στο καφέ – γλυκοπωλείο με το παραδοσιακό “περέκ” δηλώνει τη σημασία που η ίδια δίνει στη στήριξη δράσεων, όπως αυτή του Συνεταιρισμού, που αποτελεί πηγή επιχειρηματικής δραστηριότητας και καινοτομίας, δράσεις που τα τελευταία χρόνια διαδραματίζουν το δικό τους σημαντικό ρόλο ώστε να αποκτήσει η τοπική κοινωνία ανταγωνιστικότερη και δυναμικότερη οικονομία.

genhmata dhmarxeio teleiagenhmata prosvpiko kalhgenhmata prosvpiko  2genhmata 3
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με τη σημερινή της επίσκεψή δήλωσε ακόμη για μία ακόμη φορά την έμφαση που δίνει στον τομέα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, που είναι τα τελευταία χρόνια ένα ανερχόμενο φαινόμενο. Αναμφισβήτητα ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων του Αγίου Αντωνίου αποτελεί ένα ζωντανό και χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχειρήσεων που με την έντονη δραστηριότητα που παρουσιάζουν, συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα των τοπικών οικονομιών και αναδεικνύουν ένα σημαντικό ρόλο για τις γυναίκες στο μεταβαλλόμενο, με ταχείς ρυθμούς σήμερα, οικονομικό περιβάλλον.

genhmata dhmarxos kontinhgenhmata perek skalia teleiagenhmata peraki mesa kalhgenhmata perak 1

Σε κάθε περίπτωση, η δυνατότητα διαφοροποίησης της τοπικής οικονομίας, η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού σε διατροφικά ζητήματα και η αναζήτηση του ποιοτικού και ασφαλούς τροφίμου, αποτελούν τάσεις και πραγματικότητες στο πλαίσιο των οποίων ανοίγονται επιχειρηματικές ευκαιρίες για τη γυναίκα της υπαίθρου, καθώς διαθέτει δεξιότητες και γνώση ώστε να μετατρέπει δραστηριότητες της οικιακής οικονομίας σε εμπορευματικά αγαθά και υπηρεσίες με ποιότητα και τοπικό χρώμα. Σημαντική πηγή τέτοιας δραστηριότητας αποτελεί ο γυναικείος συνεταιρισμός του Αγίου Αντωνίου που αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό την τοπική γαστρονομία, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα συλλογικής δράσης με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των ιδίων των γυναικών μελών τους ως επιχειρηματιών, αλλά και της τοπικής μας κοινωνίας όπου και δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία.

genhmata perek mesagenhmata skalia perek kalhgenhmata perek trapezi 2

Η κ. Γεννηματά, όπως είναι γνωστό επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο επαφών της με φορείς της περιοχής, ενώ το μεσημέρι θα συμμετάσχει στην ειδική συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας , όπου θα συζητήσει ζητήματα της Αυτοδιοίκησης με τους 38 Δημάρχους που θα συμμετέχουν σε αυτήν με προτεραιότητα στο Νομοσχέδιο “Κλεισθένης 1”.
Η περιοδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώνεται με Κεντρική Ομιλία στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στις επτά το απόγευμα.

genhmata perek trapezi 1genhmata dhmarxos trapezi xamogelagenhmata perek 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο