ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

dhmarxos ada thess 1Η πρόσβαση του συνόλου σχεδόν των δημοτών της Θέρμης στο φτηνό και περιβαλλοντικά ασφαλές καύσιμο του Φυσικού Αερίου, προέκυψε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση εργασίας που είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος με το Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. κ.Λεωνίδα Μπακούρα και τους συνεργάτες του επί των θεμάτων επέκτασης των έργων, αλλά και τη Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Κατερίνα Σαχτάρη..
Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η προγραμματισμένη σύνδεση της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω του Επαρχιακού δρόμου Νέου Ρυσίου – Βασιλικών, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν επίσης με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και οι Δημοτικές Κοινότητες Ταγαράδων και Αγίας Παρασκευής , καθώς και η Τοπική Κοινότητα Σουρωτής εντός του επόμενου έτους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης πιστοποιήθηκε και η έναρξη των εργασιών στο παραχωρημένο χώρο από το Δήμο Θέρμης, στην περιοχή του Νέου Ρυσίου, όπου θα εγκατασταθεί σταθμός διανομής Φυσικού Αερίου στην κατεύθυνση επέκτασης του δικτύου. Οι εργασίες στο συγκεκριμένο σταθμό συμφωνήθηκε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ για το θέμα , θα γίνει αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Νέου Ρυσίου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνέλευσης που θα προκαλέσουν από κοινού Δήμος Θέρμης και η Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ). Αντίστοιχες συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις τοπικές ενότητες που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Αμέσως μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης στο γραφείο του Δημάρχου, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την οριστική λύση του ζητήματος, επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου και στους Ταγαράδες, την Αγία Παρασκευή και τη Σουρωτή που σε συνδυασμό και με τις άλλες περιοχές, του Νέου Ρύσιο και των Βασιλικών που υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό, αλλά και τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι που έχουν ήδη συνεδεθεί, θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους θέρμανσης για την πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας, ενώ θα έχει και αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά οφέλη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο