ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

giatros syntagh 1Σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε η σύμβαση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Θέρμης με Ιατρό Γενικής Ιατρικής για την εξυπηρέτηση των μελών του ΚΑΠΗ και των ωφελούμενων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Μετά από επαναλαμβανόμενες προσπάθειες της διοίκησης του Ν.Π.Δ.Δ. και συγκεκριμένα του Προέδρου του νομικού προσώπου κ. Πασχάλη Αναγνώστου και του Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Αγγέλου, αρμόδιου για θέματα ΚΑΠΗ, ο Ιατρός κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου ξεκινά το πρόγραμμά του αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου από τα ΚΑΠΗ της Θέρμης, Τριαδίου και Ν. Ραιδεστού που εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το Κέντρο Υγείας Θέρμης.

Έπειτα από μακροχρόνια αλληλογραφία με τα παραρτήματα του αρμόδιου Υπουργείου καθώς δεν υπήρχε ξεκάθαρο πλαίσιο εάν λόγω της εφαρμογής του συστήματος οικογενειακών γιατρών μπορούσε να συνυπάρξει παρουσία γιατρών στα ΚΑΠΗ, τελικά δόθηκε η έγκριση για την τοποθέτηση του γιατρού και το Νομικό Πρόσωπο προέβη άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες επειδή η ύπαρξη αποκλειστικού γιατρού απασχολεί έντονα τους ηλικιωμένους θαμώνες των ΚΑΠΗ και τις κατά περίπτωση ανάγκες των ωφελούμενων του ΒσΣ, καθώς έτσι μπορούν να γράψουν φάρμακα και να κάνουν κάποιες βασικές εξετάσεις.
Η παρουσία του Ιατρού στα ΚΑΠΗ καλύπτει ικανοποιητικά και τα κενά που υπάρχουν από την επισκεψιμότητα των Ιατρών στα Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου. Παράλληλα το αρμόδιο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ν.Π.Δ.Δ. έχει αποστείλει αίτημα προς το Κ.Υ. Θέρμης για την αύξηση των ημερών επίσκεψης Ιατρών σε ορισμένα Αγροτικά Ιατρεία.

bohtheia sto spiti logo

Αμέσως μετά την υπογραφή της Σύμβασης σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ υπεύθυνος για θέματα των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων κ. Γιώργος Αγγέλου  σημειώνει χαρακτηριστικά:
“Οριστική λύση στο θέμα του γιατρού που θα καλύπτει ανάγκες των ωφελούμενων μελών των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” αναλαμβάνοντας δράση από αύριο Τετάρτη, μετά από επίμονες προσπάθειές μας. Ο Ιατρός κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου αναλαμβάνει άμεσα υπηρεσία μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, με μικρές ωστόσο αλλαγές στο πρόγραμμα των επισκέψεων των ωφελούμενων και ορισμένες τροποποιήσεις στο ωράριο, οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί. Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ απευθύνει έκκληση στους ωφελούμενους των ΚΑΠΗ του Δήμου μας κατά τις πρώτες ημέρες ανάληψης υπηρεσίας από πλευράς του γιατρού, οι ωφελούμενοι να δείξουν ανοχή και κατανόηση ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα είναι αντιληπτό πως η απουσία γιατρού είχε δημιουργήσει αρκετά κενά.

bohtheia sto spiti karo

Αναλυτικό πρόγραμμα :

ΔΕΥΤΕΡΑ      
ΤΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΑ (ΙΑΤΡΕΙΟ ή ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΙΑΤΡΕΙΟ) ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ ( ΙΑΤΡΕΙΟ)
ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΡΜΗ (ΓΡΑΦΕΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ) ΤΡΙΑΔΙ (ΚΑΠΗ) Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ (ΙΑΤΡΕΙΟ)
ΠΕΜΠΤΗ ΣΧΟΛΑΡΙ (ΙΑΤΡΕΙΟ) ΚΑΡΔΙΑ (ΙΑΤΡΕΙΟ) Ν. ΡΥΣΙΟ (ΙΑΤΡΕΙΟ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΓΙΑΡΙ (ΙΑΤΡΕΙΟ) ΤΡΙΛΟΦΟΣ (ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ)  
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΑΡΙ    
ΤΡΙΤΗ ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΤΡΙΛΟΦΟΣ  
ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΡΔΙΑ    
ΠΕΜΠΤΗ ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΣΧΟΛΑΡΙ (ΌΧΙ ΠΑΝΤΑ)  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΓΙΑΡΙ ΡΥΣΙΟ ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ
       
ΒΑΣΙΛΙΚΑ 2 ΕΩΣ 3    
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2    
ΛΙΒΑΔΙ 1 ΑΝΑ 15    
ΑΓ. ΑΝΤΩΝΗ 1 ΕΩΣ 2    
ΣΟΥΡΩΤΗ 1 ΕΩΣ 2    
ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ 1 ΑΝΑ 15    
ΛΑΚΚΙΑ 1 ΑΝΑ ΜΗΝΑ    

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο