Μετά από επίσκεψη στις δομές της διεύθυνσης Προσχολικής αγωγής από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ του Δήμου Θέρμης, κ. Αργύρη Μωραϊτη και τη Διευθύντρια κ. Ελένη Τσολακίδου, αλλά και έπειτα από συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες, διαπιστώθηκε ότι τη επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών λειτούργησε άψογα. Ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενήθηκαν στις δομές αυτές τις δύο μέρες ανέρχονται στα 233 παιδιά από τα 489 φετινή δύναμη παιδιών. Να σημειωθεί ότι τα καταγεγραμμένα στοιχεία των δύο πρώτων ημερών λειτουργίας των δομών προσχολικής αγωγής του Δήμου μας, δείχνουν ότι αυξάνεται η συμμετοχή των παιδιών καθημερινά.

Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφ/κών Σταθμών του Δήμου μας, θα είναι 07.00 έως 14.00 καθημερινά μέχρι νεωτέρας. Οι δομές λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες και οδηγίες του ΕΟΔΥ, συμφωνα με τις οποίες:

  • Οι γονείς δεν μπαίνουν στο χώρο των δομών παρά μόνο με ραντεβού για την υποβολή των δικαιολογητικών των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ιστοσελίδας του ΝΠΔΔ. Τα παιδιά τα παραλαμβάνουν και τα παραδίδουν οι παιδαγωγοί στην είσοδο του εκάστοτε παιδικού.

  • Οι αίθουσες είναι επαρκείς για τη φιλοξενία της επιτρεπτής δύναμης των παιδιών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.(έχουν δημιουργηθεί επιπλέον χώροι φιλοξενίας παιδιών όπου αυτό χρειάζεται.

  • Τηρούνται αποστάσεις στις μικρές ομαδούλες των  φιλοξενούμενων παιδιών αλλά και των παιδαγωγών. Γίνεται προγραμματισμός για την επίσκεψη στο μπάνιο, σίτιση μέσα στην αίθουσα και προαυλισμός σε γκρουπάκια.

  • Εφαρμόζεται σχολαστική καθαριότητα καθημερινά από το βοηθητικό προσωπικό, ιδιαίτερα στο τέλος της ημέρας με τον καθαρισμό των παιχνιδιών που έχουν απασχοληθεί τα Τα φιλοξενούμενα βρέφη και νήπια παραλαμβάνονται στην είσοδο των δομών, για αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού των χώρων από τις δασκάλες τους. ‘Όσον αφορά τους ενδιαφερόμενους γονείς που θα επισκεφθούν τις δομές μας για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών για την εγγραφή των παιδιών τους στην επόμενη σχολική χρονιά, οπωσδήποτε θα γίνεται κατόπιν ραντεβού.

  • Προτεραιότητα  των παιδαγωγών των δομών προσχολικής αγωγής του Δήμου μας, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να συνεχίσουν να φροντίζουν και να συμβάλουν στην ολοκληρωμένη προσωπικότητα των παιδιών και στην πολύπλευρη ανάπτυξη τους. 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο