genikh my market prwthΣτην τελική ευθεία βρίσκεται  η λειτουργία των νέων Κοινωνικών δομών του Δήμου Θέρμης με την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού. Ολοκληρώθηκαν  οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες των χώρων. Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργεί στο ισόγειο επί της οδού Ταβάκη 28, το Κοινωνικό Φαρμακείο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου της Κοινότητας Νέας Ραιδεστού, ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στο νέο του χώρο επί της Στενημάχου 16 στη Θέρμη με επιπλέον προσωπικό.

Οι εργασίες στο Κέντρο Κοινότητας, περιελάμβαναν την κατασκευή δύο χώρων γραφείων για το προσωπικό που θα το στελεχώσει, δύο Κοινωνικούς λειτουργούς και έναν ψυχολόγο, ενώ κατασκευάστηκαν  ένα WC και WC ΑμεΑ, έγιναν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες. Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με  άλλες  κοινωνικές δομές και υπηρεσίες  του δήμου.

kentro koinothtas 5kentro koinothtas eksw 2Kentro koinothtas 1

Ειδικότερα, το Κέντρο Κοινότητας μπορεί:

  • να πληροφορεί και να διασυνδέει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο,
  • να υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων,
  • να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (πρώην «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»), από τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
  • να συνεργάζεται και παραπέμπει αιτήματα σε άλλες δομές καθώς και σε υπηρεσίες απασχόλησης, που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του
  • να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη,
  • να αναπτύσσει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης,
  • να συγκεντρώνει και διανέμει βασικά αγαθά,
  • να συμπράττει στην ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού
  • να διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου.

koinwniko farmakeio 2koinvniko farmakeio 3koinvniko farmakeio 1

Όλες οι Κοινωνικές δομές εξοπλίστηκαν με γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ το Κοινωνικό Φαρμακείο   διαθέτει επιπλέον  αναβατόριο κατακόρυφης κίνησης εξωτερικού χώρου, κλιματιστικό, ψυγείο και σύστημα συναγερμού. Η λειτουργία του θα υποστηρίζεται από ένα Φαρμακοποιό και μία Κοινωνική λειτουργό.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που προμηθεύτηκε ένα επαγγελματικό ψυγείο, ενισχύεται και σε δυναμικό με την πρόσληψη ενός Κοινωνικού λειτουργού και ενός ατόμου Διοικητικού προσωπικού και θα συνεχίζει να εξυπηρετεί  τους εκατοντάδες εγγεγραμμένους δημότες μας, αλλά κι όσους επιπλέον χρειαστεί.

Το τμήμα πληροφορικής έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες σύνδεσης και δικτύωσης των χώρων, ενώ με την ολοκλήρωση και των διαδικασιών πρόσληψης του προσωπικού οι δομές θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν προς όφελος των δημοτών.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο