Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημερωτικών ομιλιών στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης, που σκοπό είχε να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την πρόληψη και διαχείριση χρόνιων παθήσεων στην 3η ηλικία. Οι ομιλίες έγιναν από τον γιατρό του ΚΑΠΗ Νίκο Παπαγρηγορίου στο ΚΑΠΗ Θέρμης την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και στο ΚΑΠΗ Τριλόφου την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 καθώς και από τον γιατρό Δημήτρη Καλαϊτζίδη στο ΚΑΠΗ Βασιλικών, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019.

Στις ομιλίες οι γιατροί τόνισαν πως ο εμβολιασμός είναι μια από τις σημαντικότερες προληπτικές πράξεις που πραγματοποιούνται για το συμφέρον των ανθρώπων προκειμένου να προστατευτούν από σοβαρά νοσήματα που απασχολούν κυρίως την 3η ηλικία, όπως η γρίπη, ο πνευμονιόκοκκος, ο έρπητας ζωστήρας, ο τέτανος κ.α. Μεγάλη έμφαση δόθηκε επίσης στις προληπτικές εξετάσεις και στο ετήσιο τσεκ απ που πρέπει να γίνονται καθώς και στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής όπως περισσότερο περπάτημα, αποφυγή του καπνίσματος και καλύτερη διατροφή. Η παρουσία των μελών των ΚΑΠΗ ήταν μεγάλη, ενώ πολλοί είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απορίες τους.

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης υγείας στα ΚΑΠΗ, θα συνεχίσουν την συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες με σκοπό την ενημέρωση των μελών σε θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο