ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική δενδροφύτευση σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στην Κοινότητα Νέας Ραιδεστού που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θέρμης και η Αντιδημαρχία Πρασίνου με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης.
Δεκάδες μελισσοκομικά φυτά πήραν τη θέση τους πλέον στο νέο πνεύμονα πρασίνου που διαμορφώθηκε στη Νέα Ραιδεστό, τη φύτευση των οποίων επιμελήθηκαν από κοινού η Αντιδημαρχία, δεκάδες εθελοντές και τα μέλη του Συλλόγου, σε μία προσπάθεια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αλλά και ανάπτυξης της παραδοσιακής μελισσοκομικής χλωρίδας η οποία συνεχώς μειώνεται.


Ο εξοπλισμός παραδόθηκε στους εθελοντές από την Αντιδημαρχία Πρασίνου όπως και τα φυτά τα οποία μέσα σε λίγες ώρες είχαν κυριολεκτικά μεταμορφώσει το χώρο.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης με αφορμή τη σημερινή δενδροφύτευση επεσήμανε πως η δημοτική αρχή έχει τη διάθεση αλλά και τους χώρους, ώστε να αυξήσει κατά το δυνατό το πράσινο στο Δήμο μας. Η Αντιδημαρχία Πρασίνου καταβάλλει προσπάθειες για την αύξηση του πρασίνου στον τόπο μας και είναι ιδιαιτέρως ενθαρυρρυντικό το γεγονός ότι έχουμε δίπλα μας ανθρώπους απλούς εθελοντές, φορείς αλλά και Συλλόγους που στηρίζουν και ενισχύουν ατυή μας την προσπάθεια. Ελπίζω να έχουμε και άλλες τέτοιους είδους δενδροφυτεύσεις, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιζάρης.


Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Βέτα Λαζαρίδου σημείωσε πως στη σημερινή δενδροφύτευση επιλέχθηκαν φυτά τα οποία παράλληλα με το μελισσοκομικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν, συμβάλουν στην αισθητική του τοπίου, στη βιοποικιλότητα του περιβάλλοντος, στον εμπλουτισμό της χλωρίδας με όλες τις θετικές επιπτώσεις στο οικοσύστημα και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι με τον όρο μελισσοκομικά φυτά εννοούνται όλα τα φυτά τα οποία έχουν άνθη για την προσέλκυση εντόμων επικονιαστών (εντομόφιλα). Στην κατηγορία αυτή ανήκει το 87{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} του συνόλου των φυτών. Στις πόλεις και πλησίον των πόλεων, το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο γιατί προτιμούνται από τα ανεμόφιλα φυτά τα οποία είναι κυρίως δασικά (πεύκο, έλατο, κ.ά)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο