ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Κύκλοι μάθησης1eikonewΟλοκληρώθηκε η πρώτη πιλοτική φάση των ΚΥκλων ΜΑθησης – ΚΥΜΑ, του καινοτόμου εγχειρήματος του Δήμου Θέρμης στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Για τον κάθε ένα από τους κύκλους που ολοκληρώθηκαν πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές συναντήσειςσυνολικής διάρκειας 10 με 20 ωρών σε διάφορα θέματα .
Συγκεκριμένα, στο θεματικό πλαίσιο “Φύση & Διατροφή” τέσσερις ειδικοί εθελοντές εισηγήθηκαν θέματα γύρω από τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, το μελίσσι, τη μελισσοκομία και το μέλι. Για τις ανθρώπινες και διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και την επικοινωνία συζήτησαν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης “ΕΛΠΙΔΑ” ενώ βασικές γνώσεις πληροφορικής καθώς και τις δεξιότητες διαχείρισης του διαδικτύου μετέδωσαν εθελοντές επιστήμονες του εργαστηρίου δασικής πληροφορικής του Α.Π.Θ. Συνεχίζονται οι συμβουλευτικές συναντήσεις επαγγελματικού προσανατολισμού και σχεδιασμού καριέραςαπό ειδικού συμβούλους.

Οι ΚΥκλοι ΜΑθησης είναι ομάδες ενηλίκων, που συγκεντρώνονται για να συζητήσουν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις σε ζητήματα που οι ίδιοι επιλέγουν. Κάθε κύκλος διαρκεί 10-20 ώρες και συντονίζεται από εθελοντή εκπαιδευτή ενηλίκων ο οποίος είναι ειδικός στο γνωστικό αντικείμενο που αναλύεται.

Οι ΚΥκλοι ΜΑθησης συντονίζονται από την Επιτροπή δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης. Ωστόσο, κρίσιμη είναι η συμμετοχή εθελοντών που λειτουργούν ως διευκολυντές. Μέχρι σήμερα το μητρώο των εθελοντών που έχει το διακριτικό όνομα ΚΥ.ΜΑ αριθμεί 25 μέλη και συνεχώς διευρύνεται.

Καλούμε όλους /ες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις μας να το δηλώσουν, είτε ως εκπαιδευόμενοι είτε ως επιμορφωτές είτε προτείνοντας ιδέες για επιπλέον δράσεις δια βίου μάθησης. Μπορείτε να επικοινωνείτε για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραλαβή εντύπων επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση ksarakinos21 @yahoo.gr ή στα τηλέφωνα του δήμου 2313300754 και 2313-300739


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο