svakΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η διαβούλευση για το πρώτο στάδιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Θέρμης, το οποίο εκπονείται από το Δήμο Θέρμης, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Θέρμης έχει ως στόχο να προσδιορίσει τις προτεραιότητες στους τομείς συγκοινωνιακού, κυκλοφοριακού και πολεοδομικού σχεδιασμού, με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας και να επιλέξει έργα και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προτείνοντας την ιεράρχηση και τον προγραμματισμό τους.
Η διαβούλευση που έγινε αποτελεί μια πρωτοτυπία των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς σε αυτά είναι απαραίτητο να συμμετέχουν οι κάτοικοι και οι θεσμικοί φορείς, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις τους.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους πολίτες σε όλες της Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Δημοτική Ενότητα Βασιλικών, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κοινοτικό Κατάστημα Βασιλικών).

ΣΒΑΚ στα Βασιλικά

ΣΒΑΚ στα Βασιλικά

Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Δημοτική Ενότητα Μίκρας, στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριλόφου.

ΣΒΑΚ Τρίλοφος (2)

ΣΒΑΚ στον Τρίλοφο

• Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Δημοτική Ενότητα Θέρμης, στο Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Ραιδεστού.

ΣΒΑΚ στη Ν.Ραιδεστό

ΣΒΑΚ στη Ν.Ραιδεστό

Η προσέλευση του κόσμου υπήρξε ιδιαίτερα ικανοποιητική και στις τρεις συναντήσεις, ενώ τα σχόλια και οι προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν ιδιαίτερα στοχευμένα σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας, κάτι που επισημάνθηκε και από την ομάδα των επιστημόνων που ασχολείται με το έργο. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την άποψη, που αποτελεί και πεποίθηση των στελεχών του Δήμου και της Ανατολικής, ότι οι κάτοικοι και οι χρήστες μιας περιοχής έχουν βαθιά γνώση των προβλημάτων, αλλά και των δυνατοτήτων του τόπου τους. Συνεπώς, η γνώμη τους θα πρέπει να εισακούγεται κατά το σχεδιασμό.
Στις συναντήσεις χαιρέτησαν ο κ.Απόστολος Τσολάκης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θέρμης και ο κ. Σωκράτης Σαμαράς, Πρόεδρος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., παρευρέθηκαν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και επιστήμονες του Δήμου και της Αναπτυξιακής, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες για συναφή ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.
Λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των πολιτών, η ομάδα έργου, σε συνεργασία με το Δήμο θα τις αξιολογήσει, προκειμένου να επισημάνει τις πιο ώριμες και εφικτές, ώστε να τις εξειδικεύσει περαιτέρω.
Σκοπός του Δήμου είναι να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των πολιτών για το έργο. Άλλωστε, χαρακτηριστικό των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι ότι δεν πρόκειται για στατικά Σχέδια, αλλά για Σχέδια που διαρκώς επικαιροποιούνται και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο