Σειρά περιβαλλοντικών δράσεων πραγματοποιεί η Νεολαία Αγίου Αντωνίου σε συνεργασία με την Κοινότητα Αγ. Αντωνίου και την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Στόχος των νέων του Αγ. Αντωνίου είναι μέσα από αυτό το δεκαήμερο δράσεων να ομορφύνει το χωριό του Αγίου Αντωνίου, αλλά και να συμβάλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής.
Οι δράσεις της νεολαίας απευθύνονται σε όλους, μικρούς και μεγάλους και περιλαμβάνουν καθαριότητα και καλλωπισμό στις Γειτονιές, δενδροφύτευση και υιοθεσία νέων δέντρων, ψηφιακούς διαγωνισμούς ζωγραφικής και φωτογραφίας για με θέμα το περιβάλλον, εργαστήριο ανακύκλωσης αλλά και συμμετοχή στο Green Challenge της Μεγαλύτερης Εθελοντικής Εκστρατείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος Let’s Do it Greece!
Αναλυτικά, το δεκαήμερο περιβάλλοντος θα ξεκινήσει την αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 στις 19:30 με το διαδραστικό εξ αποστάσεως εργαστήρι για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου με θέμα την ανακύκλωση και το πλαστικό. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 στις 17:30 οι γειτονιές θα γίνουν καθαρότερες και ομορφότερες μετά τις παρεμβάσεις της Νεολαίας Αγ. Αντωνίου. Λίγο αργότερα, την ίδια μέρα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δενδροφύτευση με σημείο συνάντησης την Κοινότητα. Τα νεόφυτα δεντρά θα
“μπουν” σε ένα πρωτοπόρο σύστημα υιοθεσίας δέντρων με σκοπό να συμβάλουμε όλοι στην προστασία και τη φροντίδα τους.
Από την 1η έως τις 10 Ιουνίου 2020 θα διεξαχθεί ο 22ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα τη φύση και το περιβάλλον της (για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού). Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα από τις 16.00 έως τις 17.30 να δανειστούν από τα γραφεία της Νεολαίας, επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και χωρισμένοι σε ομάδες να βγάλουν τις πιο ωραίες φωτογραφίες με θέμα το περιβάλλον και να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας. Όλα τα έργα του 1ου & 2ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής θα δημοσιευθούν στην Ψηφιακή Έκθεση έργων Ζωγραφικής μας, ενώ τα έργα του Διαγωνισμού Φωτογραφίας στην Ψηφιακή Έκθεση Σύγχρονης Φωτογραφίας.
Όλοι μαζί συμμετέχουμε στο Green Challenge της Μεγαλύτερης Εθελοντικής Εκστρατείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος Let’s Do it Greece.
#πρασινη_ατζεντα #καθαροχωριο2020
www.sillogosneolaias.webnode.gr
www.katharoxorio-silneolaias.webnode.gr
Για την αποφυγή μεγάλης συνάθροισης η Νεολαία του Αγ. Αντωνίου συνιστά σε όποιους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις δράσεις για το περιβάλλον να επικοινωνήσει με κάποιο από τα μέλη της. Τηρούμε πάντα τα μέτρα κοινωνικής απόστασης. Μένουμε ασφαλείς.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο