ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

hmerida gia energeiakh anavathmish ktiriwn ota fwtoΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα “Κοινές Δράσεις ΟΤΑ για την Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών τους”  που φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς. Στο πλαίσιο της ημερίδας, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι δυνατότητες σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης των κοινών δράσεων μεταξύ των Δήμων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τους, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων της τεχνικής υλοποίησης των παρεμβάσεων και της χρηματοδότησής τους.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Θέρμης κ. Απόστολος Τσολάκης κατά την παρέμβασή του στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης επεσήμανε τη σπουδαιότητα στον τρόπο διαχείρισης της Ενέργειας για τα υλικά και τα μέσα που καταναλώνουν αυτή καθώς και για τις πηγές που την προσφέρουν. Τόνισε επίσης ότι η προσπάθεια όλων πρέπει να επικεντρωθεί στην κατεύθυνση χρήσης καταναλωτών Ενέργειας μη ενεργοβόρων και φιλικών προς το Περιβάλλον και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Εξήρε το έργο της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε. σε αυτή την προσπάθεια και ζήτησε παράλληλα από τους εκπροσώπους του ΚΑΠΕ, της ΔΕΗ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να συμβάλουν ενεργά στην όλη προσπάθεια, ο καθένας με το ρόλο που έχει και κυρίως να συνδιαμορφώσουν το καλύτερο δυνατό θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής όσων απαιτούνται στην κατεύθυνση της “Πράσινης Ανάπτυξης” και της χρήσης πράσινων υλικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο κ. Τσολάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνολική προσπάθεια του Δήμου Θέρμης ώστε να αναπτύξει δράσεις βιοκλιματικών παρεμβάσεων σε δημοτικά κτίρια, αντικατάστασης του συνόλου των λαμπτήρων παλιάς γενιάς με νέους εξελιγμένους και φιλικούς προς το Περιβάλλον, τύπου LED κτλ.

dhmosia ktiriaΟλοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος Θέρμης ευχήθηκε να ευοδωθεί η προσπάθεια αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, η οποία εκτός των άλλων θα εξοικονομήσει σημαντικά ποσά και ενέργεια σε όλη τη δημόσια διοίκηση και θα αποφέρει σημαντικότατα περιβαλλοντικά οφέλη που θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης. 
Την ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ και η Ανατολική ΑΕ στο πλαίσιο του έργου «ΕNERJ – Joint Actions for Energy Efficiency» του προγράμματος INTERREG MED, το οποίο υλοποιείται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με τους Δήμους Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση και υποστήριξη της συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ, για την υλοποίηση κοινών δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προγραμματίζεται η διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων σε όλους τους Δήμους που συμμετέχουν στο έργο  «ΕNERJ – Joint Actions for Energy Efficiency» του προγράμματος INTERREG MED, μεταξύ των οποίων και ο  Δήμος Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο