ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Δίχως αλκοόλ και μουσική σε οργανωμένες θάλασσες και ακτές. Οι παραλίες ανοίγουν το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαϊου και οι παραβάτες των αυστηρών όρων και κανόνων θα φέρουν τους παραβάτες αντιμέτωπους μέχρι και με ανάκληση της άδειας.
Απαραίτητη θα είναι μεταξύ άλλων και η υποχρεωτική καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.Το προσωπικό θα χρησιμοποιεί υποχρεωτικά μάσκα καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων ενώ παράλληλα υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Παράλληλα θα απολυμαίνονται τακτικά οι εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε κάθε έλεγχο.
Στην ξαπλώστρα θα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
Αναλυτικά οι δεκαπέντε νέοι κανόνες λειτουργίας, των οργανωμένων παραλιών που οφείλουν να γνωριζουν οι συνδημότες μας παρουσιάζονται ακολούθως:

1) Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
2) Ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ.
3) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
4) Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.
5) Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
6) Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
7) Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
8) Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
9) Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.
10) Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
11) Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.


12) Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.
13) Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
14) Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
15) Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.
Υπενθυμίζεται τέλος πως είναι απαραίτητο και στις παραλίες να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής,για την προστασία της δημόσιας υγείας .


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο