Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

anakyklwsh 4Για μια ακόμη σχολική χρονιά, η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ανατολική Α.Ε., σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.), αδειοδοτημένο Φορέα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και υπεύθυνο για την υλοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών για όλη την Ελλάδα (ΣΣΕΔΑ), υλοποιούν το πρόγραμμα παρουσιάσεων – ενημερώσεων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την ανακύκλωση, σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των νέων ενημερώσεων οι εκπρόσωποι της Ανατολικής Α.Ε θα βρίσκονται στα δημόσια δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια του Δήμου Θέρμης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στόχος της δράσης, είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση των μαθητών, των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών, να συμμετέχουν θετικά και ενεργά στο πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των συσκευασιών. Επιπλέον μέσα από τις δράσεις του προγράμματος, οι συμμετέχοντες, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς,  θα κατανοήσουν την αλληλουχία και συνέχεια της ανθρώπινης συμπεριφοράς και δράσης και τη σύνδεση της, με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, μέσα από την αξιοποίηση των οπτικοακουστικών μέσων και της διαδραστικής και βιωματικής μάθησης.

ANAKYKLOYLIS 2

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου και θα υλοποιηθεί με νέο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά σχεδιασμένο για τις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες των μαθητών, που έχει δημιουργηθεί από το τμήμα Περιβάλλοντος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка