ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

symvoyleftikh fwtoΤο σχολείο ήταν ανέκαθεν ο πιο σημαντικός φορέας κοινωνικοποίησης και εκμάθησης αξιών του παιδιού, μετά από την οικογένεια. Στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο ρόλος του είναι ακόμη πιο ουσιαστικός, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να αγωνιούν μπροστά στις νέες εξελίξεις και τους γονείς να αναζητούν στηρίγματα στην προσπάθεια ανατροφής των παιδιών τους. Ο Δήμος Θέρμης και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς ανταποκρινόμενοι στις αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες και αιτήματα στήριξης των σχολικών κοινοτήτων ευθύνης του, συνεχίζουν και φέτος την υλοποίηση του προγράμματος παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων Δήμου Θέρμης,  Σχολικού έτους  2017-18, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη παρεμβάσεων και υπηρεσιών πληροφόρησης, συμβουλευτικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης όλων των μελών της σχολικής κοινότητας του Δήμου, καθώς και η πρόληψη/διαχείριση επιμέρους θεμάτων, μέσα από ατομικές, οικογενειακές και ομαδικές συναντήσεις..

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται οι ακόλουθες δράσεις:

  • Συμβουλευτική Στήριξη (ατομική & οικογενειακή): γονέων, μαθητών & εκπαιδευτικών
  • Ομάδες Στήριξης Γονέων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Αίτηση Συμμετοχής)
  • Συναντήσεις Στήριξης Εφήβων
  • Εξειδικευμένες Ενημερωτικές Ομιλίες Σχολικών Κοινοτήτων
  • Βραχύχρονο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (συνολικής διάρκειας 12 ωρών)

Σημειώνεται ότι όλες  οι συναντήσεις, ατομικές και ομαδικές, έχουν συμβουλευτικό και όχι θεραπευτικό χαρακτήρα και διέπονται από τις αρχές της επιστημονικής δεοντολογίας, που συνεπάγεται την τήρηση του απόρρητου των πληροφοριών των συναντήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, ραντεβού και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιεφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις  10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι στην Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θέρμης και στο τηλέφωνο  2313.300.764, ή στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. και το τηλέφωνο 2310. 463.930 & e-mail: info@anatoliki.gr

Ακολουθεί η σχετική αίτηση συμμετοχής :

aitisi_symmetoxis_stis_omades_goneon_d_thermis (7)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο