ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

μαθητές

Καλούνται οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ των ειδικοτήτων που αναφέρονται παρακάτω να καταθέσουν αίτηση στο ΕΠΑΛ Βασιλικών από 24 Φεβρουαρίου 2017 έως 6 Μαρτίου 2017 προκειμένου να εγγραφούν στην τάξη Μαθητείας.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο ΕΠΑΛ Βασιλικών για τη Μαθητεία  είναι οι εξής:
1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
2. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
3. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
4. Βοηθός Νοσηλευτή

Το ΕΠΑ.Λ Βασιλικών είναι ένα από τα λίγα ΕΠΑ.Λ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Μακεδονίας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «Μαθητείας» και το μοναδικό στο Ν. Θεσσαλονίκης που υλοποιεί το πρόγραμμα «Μαθητείας» που αφορά τους πτυχιούχους του τομέα Γεωπονίας.

Τι είναι η τάξη Μαθητείας

Στο μεταλυκειακό έτος – έτος μαθητείας που αφορά κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ θα εφαρμοστεί το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης (μαθητεία) με συνολική διάρκεια του προγράμματος εννέα (9) μήνες και θα περιλαμβάνει:

α) μαθητεία με εκπαίδευση στο χώρο εργασίας (4 ημέρες/εβδομάδα) και

β) εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας στη σχολική μονάδα (1 ημέρα/εβδομάδα).

Οι απόφοιτοι της τάξης Μαθητείας λαμβάνουν πτυχίο ειδικότητας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 5 μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευομένων του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας» ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78}) επί του νόμιμου,νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (22,83€), ήτοι 17,12€.

Οι μαθητευόμενοι κατά το διάστημα της «Εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητείας στον εργασιακό χώρο», υπάγονται στην ασφάλιση, τόσο του κλάδου παροχών ασθένειας σε είδος, όσο και του κλάδου παροχών ασθένειας σε χρήμα, ο δε χρόνος ασφάλισής τους είναι συντάξιμος, διότι καταβάλλονται εισφορές για τους αντίστοιχους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Για πληροφορίες: κ.Αθανασιάδου – κ. Σκουλή, τηλ.: 23960 24027.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο