ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ripseis ghia lyssa xarthsΑνακοινώθηκαν τα προβλεπόμενα σχέδια της ΠΚΜ, που περιλαμβάνουν πτήσεις – ρίψεις με αεροπλάνα, δολωμάτων κατά της λύσσας, και σε οικισμούς του Δήμου Θέρμης,  τα οποία πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα 4 Νοεμβρίου 2016. Θυμίζουμε ότι τα εμβόλια αυτά περιέχουν ζωντανό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης ιό της λύσσας. Αν κάποιος βρει ένα εμβόλιο δόλωμα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αυτό με γυμνά χέρια. Αν η πλαστική κάψουλα που περιέχει το εμβόλιο είναι άθικτη δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης, ακόμη και αν το εξωτερικό καφέ περίβλημα του δολώματος έχει σπάσει. Ωστόσο οι πολίτες δεν πρέπει να αγγίζουν με γυμνά χέρια το εμβόλιο δόλωμα ή την πλαστική κάψουλα. Σε περίπτωση επαφής με το υγρό περιεχόμενο της κάψουλας του εμβολίου δολώματος, θα πρέπει να υπάρχει άμεση μετάβαση στις υπηρεσίες υγείας.
Εάν κάποιος σκύλος (κυνηγού, κτηνοτρόφου ή άλλου πολίτη) έχει προσλάβει το δόλωμα στο στόμα του, ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να το απομακρύνει αλλά να προτρέψει το σκύλο να το αφήσει. Στην περίπτωση που ο σκύλος προσέλαβε το εμβόλιο-δόλωμα ή όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία γι’ αυτό, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει, φορώντας γάντια, να προσπαθήσει να πλύνει την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου με νερό και σαπούνι. Εάν ο σκύλος καταπιεί το δόλωμα ή υπάρχει υποψία ότι το προσέλαβε, ο ιδιοκτήτης και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με γυμνά χέρια με το ζώο (σάλιο ή σημεία του σώματός του που ενδεχόμενα έχει γλείψει όπως τρίχωμα, περιοχές γύρω από το στόμα, κ.τ.λ.), για τουλάχιστον μία ημέρα.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχέδια πτήσεων, της ΠΚΜ, οι ρίψεις δολωμάτων με αεροπλάνα, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα 04/11/2016. εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες είναι:
Στο Δήμο Θέρμης: ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΛΙΒΑΔΙ, ΚΑΤΩ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΛΑΚΚΙΑ, ΒΑΣΙΛΙΚΑ, ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ, ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ και ΣΟΥΡΩΤΗ.

ripseis ghia lyssa xarths


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο