Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

synavlia TRIXAKISΤη δύναμη της μουσικής και την ικανότητά της να αναβιώσει συναισθήματα, να εμπνεύσει και να δημιουργήσει συγκίνηση, γαλήνη και ανακούφιση θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι νέοι μας στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 σε μία μοναδική νεανική συναυλία. Ο Δημήτρης Τριχάκης και οι Αυτοσχέδιοι έρχονται στην Πλατεία Χάνια των Βασιλικών για να αποδείξουν πως η μουσική καταπραΰνει , ανακουφίζει και ταυτόχρονα φουντώνει τη σπίθα της αισιοδοξίας, πως η μουσική δημιουργεί ισχυρά συναισθήματα συγκινεί και ευαισθητοποιεί τους νέους μας.

Ο Δημήτρης Τριχάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από Κρήτες γονείς. Ξεκίνησε με κλασσικές σπουδές στην κιθάρα στην ηλικία των 8 χρόνων και στα δεκαπέντε τον κέρδισε ο λαϊκός μουσικός κόσμος του μπουζουκιού ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα κρητικής λύρας για 3 χρονιά. Στην συνέχεια μέχρι και τα 28 έπαιζε μπουζούκι και κιθάρα σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Στην ηλικία των 28 έρχεται σε επαφή με το κρητικό λαούτο το οποίο τον κέρδισε εξολοκλήρου..καθώς μεγάλωσε με ακούσματα καθαρά κρητικά. Ιδρυτής του κρητικού μουσικού σχήματος ΔΙΩΜΑΤΑΡΗΔΕΣ που διέπρεψε στην Β. Ελλάδα στην κρητική μουσική σκηνή για 4 χρόνια.
Έπειτα συνεργασίες με διάφορους μουσικούς και σε μουσικούς πολυχώρους τον οδήγησε στο να δημιουργήσει το μουσικό σχήμα αυτοσχέδιοι όπου όλες οι μουσικές του επιρροές καταλήγουν στο καινοτόμο παίξιμο του λαούτου και στην προσωπική ερμηνεία των τραγουδιών. Επίσης συνιδρυτής στην ομάδα ΜΕΛΩΜΥΘΙ όπου συνεργάζεται με την Πέννυ Αβραμπεκη παίζοντας αυτοσχεδιασμούς, συνοδεύοντας και τραγουδώντας ελληνικά τραγούδια ενταγμένα σε λαϊκά παραμυθία του τόπου μας.

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΙ
Οι Αυτοσχέδιοι είναι μια μουσική παρέα που ο σκοπός της είναι να ενώσει μουσικούς ήχους με παραδοσιακά και κλασικά όργανα.
Οι Αυτοσχέδιοι δεν ταξιδεύουν στα γνωστά νερά του εντέχνου αλλά δημιουργούν τις δικές τους θάλασσες με αυτοσχεδιασμούς βασισμένους στη παράδοση και σε σύγχρονους ήχους.
Αυτοσχεδιασμοί με λαούτο βιολί πιάνο γκάιντα κρουστά και άλλα μουσικά όργανα.
Αυτοσχεδιασμοί  δικοί μας που έχουν τον δυναμισμό της παράδοσης και τον συνδυασμό των ήχων.
Στο πρόγραμμα μας ακούγονται τραγούδια από το σύγχρονο μουσικό στερέωμα προσαρμοσμένα  στον δικό μας ήχο πάντα με σεβασμό στους μεγάλους δημιουργούς τους.

 

Ώρα έναρξης συναυλίας 21.00  το βράδυ – Πλατεία Χάνια Βασιλικά.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο