ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

  Με τα τμήματα  μουσικής προπαιδείας τα οποία θα λειτουργήσουν στα Πολιτιστικά Κέντρα Θέρμης και Τριλόφου, δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά από 15 μηνών έως 2,5 χρονών να βρεθούν σε ένα χαρούμενο και παιγνιώδες περιβάλλον όπου θα ξεκινήσουν τα πρώτα τους βήματα στη μουσική με την ενεργή συμμετοχή και των γονιών τους. Επίσης, παιδιά ηλικίας 3 έως 4 χρονών ξεκινούν να μαθαίνουν τον εαυτό τους μέσα από τη μουσική, ενώ μαθητές από 5 έως 7 χρονών μαθαίνουν τα πρώτα στοιχεία της μουσικής με τη βοήθεια του μεταλλόφωνου, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας  Μαρίας Γκόγκα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Για τη Θέρμη από Δευτέρα έως  Παρασκευή και από τις 08.00 έως τις 20.00 στα 2310-461655 και 2310-463423.

Για τον Τρίλοφο τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 17.00 έως τις 21.00, στο τηλέφωνο 23920-64360.

Λίγα λόγια για τη Μουσική Προπαιδεία:

Με τον όρο μουσική προπαιδεία εννοούμε τη διδασκαλία της μουσικής σε παιδιά από 0-7 ετών. Στη μουσική προπαιδεία όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται μέσω βιωματικής προσέγγισης όπου τα παιδιά με το σώμα, τις αισθήσεις και το παίξιμο στα μουσικά όργανα βιώνουν τα μουσικά ερεθίσματα που τους δίνονται. Το μάθημα της μουσικής προπαίδειας έχει τρεις στόχους:

• Να αποκτήσει το παιδί ρυθμική ισορροπία, άρα και ρυθμική ετοιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να εκτελέσει μια ποικιλία ρυθμών απλών αλλά και πιο σύνθετων ρυθμικών μοτίβων.

• Να αποκτήσει το παιδί μελωδική ετοιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να ξεχωρίζει μελωδίες και διάφορα τονικά ύψη, αλλά ταυτόχρονα θα μάθει να τραγουδά σωστά και τα μελωδικά ερεθίσματα που του δίνονται.

• Ελεύθερο μουσικοκινητικό παιχνίδι. Μέσα από μουσικοκινητικές δραστηριότητες το παιδί θα μάθει να κινεί το σώμα του και να το ελευθερώνει μέσα από τη μουσική καθώς και να κοινωνικοποιείται, ώστε να λειτουργεί ελεύθερα ως μέρος ενός ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Μέσω της μουσικής προπαιδείας το παιδί αρχίζει να λύνει σε σημαντικό βαθμό, τα πρώτα προβλήματα που πιθανόν να αντιμετωπίσει αργότερα στην εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου όπου η μουσική σπουδή γίνεται πιο σύνθετη.

Το σημαντικότερο όλων ωστόσο, είναι  η χαρά και η διασκέδασή του μέσα από τη μουσική.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο