paidikos stathmos vasilikwn XRISTOYGENNAΗ πόλη στολίστηκε, τα λαμπιόνια άναψαν, τα έλατα πήραν τη θέση τους, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κυριαρχούν πλέον παντού και κάθε γωνιά της πόλης ετοιμάζεται να υποδεχθεί τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το γιορτινό αυτό κλίμα, μεταφέρεται και στις δημοτικές δομές φροντίδας βρεφών και νηπίων του Δήμου μας, με τους εκπαιδευτικούς να λαμβάνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους μετάδοσης της χαράς και του εορταστικού κλίματος σε κάθε παιδί που φιλοξενείται στις δομές.


Με χαρά και ανυπομονοσία τα παιδιά του Δημοτικού  Βρεφονηπιακού σταθμού Βασιλικών μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, προετοίμασαν διάφορες δραστηριότητες για να φιλοξενήσουν τα Χριστούγεννα. Το πρώτο θέμα ήταν ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου και η κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων από τα χέρια των παιδιών.
Ήταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός και η όρεξή τους για δημιουργία και έκφραση που τελικά με τα πολλά έργα τέχνης που κατάφεραν να κατασκευάσουν, λειτούργησε στους χώρους του σταθμού και ένα μικρό παζάρι με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να κατανοήσουν και να βιώσουν τις έννοιες της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας του κοινού στόχου και της κοινής προσπάθειας. Έννοιες τόσο σημαντικές, μα και τόσο επίκαιρες.
Η συνέχεια περιελάμβανε την επίδειξη της Γεννήσεως μέσα από την δραματοποίηση, όπου τελικά τα παιδιά, με την συνοδεία των γονέων τους, έψαχναν τα καλαντάκια στην κεντρική πλατεία των Βασιλικών, δέχτηκαν μαγεία από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και άρχισαν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας να ανταλλάσσουν ευχές με τους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να τα καμαρώνουν.
Ολοκληρώνοντας την εκπαιδευτική τους δράση, παιδιά και παιδαγωγοί του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού Βασιλικών, ευχήθηκαν σε όλους καλές γιορτές, ειρήνη, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο