ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

MELISSOPOYLAΣτο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων των δημοτικών δομών παιδικής φροντίδας Θέρμης, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις και δρώμενα, με στόχο την καλύτερη δυνατή γνωστική, συναισθηματική, ψυχοκινητική και κοινωνική προσέγγιση του θέματος των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές.


Σε μια προσπάθεια πραγματικής καινοτομίας στα Χριστουγεννιάτικα δρώμενα των δημοτικών παιδικών Σταθμών ‘Ελαφάκια’ και ‘Μελισσόπουλα’, αποφασίστηκε να συμμετέχουν τα παιδιά σε κοινές δράσεις προκειμένου να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ τους.

plagiari 1
Οι δράσεις ξεκίνησαν με το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, όπου τα παιδιά του κάθε παιδικού ανέλαβαν να βρουν τα στολίδια του άλλου παιδικού που είχαν χαθεί και δεν μπορούσαν να στολίσουν τα δέντρα τους. Αντιπροσωπεία παιδιών παρέδωσε τα στολίδια και έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη επαφή. Την Τρίτη 12/12 τα παιδιά από τα Έλαφάκια΄ δέχθηκαν στο σχολείο τους τα παιδιά από τα ‘Μελισσόπουλα’ και έφτιαξαν από κοινού υπέροχα Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια βουτύρου. Η αναμονή του ψησίματος των κουλουριών απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον καθώς όλα τα παιδιά παρέμειναν μαζί και μοιράστηκαν όμορφες στιγμές και γνωρίστηκαν καλύτερα την ώρα του μεσημεριανού φαγητού.

ELAFAKIA
Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 18/12 όπου τα «Μελισσόπουλα» φιλοξένησαν τους φίλους τους από τα «Ελαφάκια» και παρακολούθησαν από κοινού κουκλοθέατρο, το φανταστικό παραμύθι «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά.
Ζεστή σοκολάτα και μελομακάρονα γλύκαναν την ήδη όμορφη ατμόσφαιρα και κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ηχούσαν όχι μόνο στα αυτιά αλλά και στις καρδιές παιδιών και παιδαγωγών.
Η αλληλεπίδραση αυτή των δύο μεγάλων παιδικών σταθμών του Δήμου μας απέδειξε για μια ακόμη φορά την τέλεια συνεργασία μεταξύ τους και τις ευκαιρίες που δίνουν στα παιδιά των δύο σταθμών για επικοινωνία, συνεργασία, αποδοχή, και σεβασμό.

plagiari 2
Μαγική ατμόσφαιρα έζησαν και τα παιδιά του Δημοτικού Βρεφονηπιακού σταθμού Πλαγιαρίου “Νότες Στοργής”, με πολλές χαρούμενες δραστηριότητες. Σε μία μοναδική γιορτινή διάθεση τα παιδιά με την καθοδήγηση των παιδαγωγών τους, πραγματοποίησαν όλο το μήνα Δεκέμβριο, με παιχνιδιώδη μορφή δραστηριότητες με θέμα τα Χριστούγεννα, δούλεψαν ευχάριστα και ένιωσαν τη μαγεία των εορτών, μέσα από τη γνωστική ,συναισθηματική ,ψυχοκινητική και κοινωνική προσέγγισή τους.
Με την ίδια μαγεία στις 20 Δεκεμβρίου γιόρτασαν γονείς και παιδιά στο χώρο του παιδικού ,με τραγούδια ,εντολές ,δοκιμασίες και βιωματικό θεατρικό παιχνίδι ,καταλήγοντας στον ερχομό του Άη Βασίλη! Ένα σκηνικό μαγικό όπου οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν όμορφες στιγμές και να διασκεδάσουν με τα παιδιά τους. Ο Παιδικός Σταθμός της Νέας Ραιδεστού η “Φωλίτσα”, εν όψει των εορτών φιλοξένησε στο χώρο του σχολείου το θέτρο σκιών “ΣΚΙΑΣ ΟΝΑΡ” με θέμα :'”Γράμματα στον Άγιο Βασίλη”.Το θέατρο σκιών διατηρεί αναλλοίωτη την διαχρονικότητα του, καθώς οι χαρακτήρες των ηρώων και οι ρόλοι τους, έχουν αναφορά στην διαστρωμάτωση της κοινωνίας.
Ο στόχος ήταν τα παιδιά να διασκεδάσουν με λεπτό χιούμορ και να διαπαιδαγωγηθούν στις αξίες της ζωής.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με πολλές ευχές,  ώστε ο νούς και οι καρδιές όλων μας αυτές τις Άγιες μέρες-μέρες ανθρωπιάς, μέρες αλληλεγγύης να είναι περισσότερο κοντά στον συνάνθρωπο μας από οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου.
KARDIA PAIDIKOS 1Τα Χριστούγεννα έφτασαν και στη δημοτική δομή παιδικής φροντίδας της Καρδίας, όπου τα παιδιά του δημοτικού παιδικού σταθμού, βίωσαν τις γιορτές με έναν διαφορετικό τρόπο. Την Τρίτη και την Τετάρτη μαζί με τους γονείς γράψανε γράμμα στον Αι Βασίλη, χόρεψαν, τραγούδησαν και έφτιαξαν σπιτάκια από μπισκότα. Την Πέμπτη μαζί με τον κύριο Γιώργο, τον παππού της Βεατρίκης, ζυμώσανε και ψήσανε χιονισμένους κουραμπιέδες. Την Παρασκευή τον παιδικό σταθμό επισκέφτηκε ο Αι Βασίλης, γεμάτος δώρα και τα παιδιά βγήκαν στη γειτονιά για να τα ψάλλουν κάλαντα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο