ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα η  εισαγωγή των νέων και καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της έκδοσης κάρτας ανεργίας και της αίτησης επιδόματος ανεργίας, με αποτέλεσμα  η Διοίκηση του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην απόφαση,  ότι όλες οι e-υπηρεσίες θα είναι πλέον υποχρεωτικές από την Τετάρτη 15 Απριλίου 2020 και για το υπόλοιπο διάστημα των έκτακτων μέτρων, ολοκληρώνοντας έτσι την ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού και συμβάλλοντας στην αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως είναι γνωστό ήδη  από τις 11 Μαρτίου οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες ωτου ΟΑΕΔ έχουν μετατραπεί σε υποχρεωτικές και από τις 30 Μαρτίου, για πρώτη φορά οι άνεργοι μπορούν ηλεκτρονικά να εγγράφονται στο μητρώο, να αποκτούν κάρτα ανεργίας και να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα ανεργίας, με σκοπό τόσο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και τη μείωση του συγχρωτισμού.

Η ανταπόκριση των πολιτών στις νέες αυτές e-υπηρεσίες  υπήρξε πολύ μεγάλη, μειώνοντας θεαματικά τις αιτήσεις για ραντεβού στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Όλες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προς ανέργους και εργαζόμενους παρέχονται πλέον ψηφιακά και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα ΚΠΑ2.

Διευκρινίζεται δε ότι σχετικά με τα ραντεβού στον ΟΑΕΔ , από τις 15 Απριλίου:

– Δεν θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για ραντεβού.

– Για όσους ανέργους έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού, αυτά θα πραγματοποιούνται μόνο για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση.

– Για όσους ανέργους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για ραντεβού, αυτά θα προγραμματίζονται μόνο για όσους δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή ή/και αίτηση.

Η πρόσβαση νέων χρηστών στις περισσότερες από 40 διαθέσιμες e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Οι συνδημότες μας μπορούν να ζητούν περισσότερες πληροφορίες στον ΟΑΕΔ Τούμπας και τα τηλέφωνα 2310912800 και 2310 902530.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο