ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Με μία παράσταση από την «Παιδική Χορωδία» και τη «Νεανική Μικτή Χορωδία» του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος μαθημάτων των τμημάτων χορωδιών της ΔΕΠΠΑΘ. Η τελετή λήξης των μαθημάτων θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου, στις  20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η «Παιδική Χορωδία» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2003, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, με τη μαέστρο Ειρήνη Μαραντίδου. Σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 60 μέλη, παιδιά του Δήμου Θέρμης, ηλικίας 7 – 12 ετών. Σκοπός της ίδρυσής της είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής καθώς και η καλλιέργεια και η προώθηση της μουσικής έκφρασης. Η χορωδία βοηθάει στη δημιουργία των βάσεων και των γνώσεων, που θα δώσουν στα παιδιά τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο και θα βοηθήσουν στις γενικότερες σπουδές τους αλλά και στην προσωπική τους ενασχόληση με τη μουσική.

Η παιδική χορωδία έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, στο πλαίσιο χορωδιακών συναντήσεων και εκπαιδευτικών συναυλιών σε δημοτικά σχολεία. Συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις στη Νάουσα και τη Βέροια, καθώς επίσης παρουσίασε πρόγραμμα αρκετές φορές σε χορωδιακά φεστιβάλ του νομού Θεσσαλονίκης, κερδίζοντας πάντα καλές εντυπώσεις.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Το 2010 έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία την παιδική οπερέτα «Το πιο γλυκό ψωμί» βασισμένη στη μουσική των J.Strauss, F.Lehar, G. Verdi, L.V.Beethoven, J. Brahms, G.Bijet και άλλων ξένων και Ελλήνων συνθετών.

Αναλυτικά το μουσικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν το ερχόμενο Σάββατο έχει ως εξής:

 «Κερκυραϊκός χορός», δημοτικό Κέρκυρας, «Ο χορός του κάβουρα» R. Lagidze

Σολο: Ιάσων Χατζησίμου, Γιώργος Πισινάρας, «Η μικρή Ραλλού» Μ. Χατζιδάκις, «Έχω ένα μυστικό» Μ. Χατζιδάκις, «Ανάμεσα Σύρο και Τζια» Μ. Θεοδωράκης, στίχοι: Οδ. Ελύτης, «Κυκλαδίτικο» Μ. Χατζιδάκις, «Μάθημα Σολφέζ» Γ. Χατζηνάσιος, στίχοι Σ. Τηλιακός, «Γιατί είμαστε παιδιά» Η. Καλλιώρας. Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου, συνοδεία πιάνου: Έλλη Μιχαηλίδου.

Την εκδήλωση θα συνεχίσουν τα παιδιά της «Νεανικής Μικτής Χορωδίας» Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. Η χορωδία συστήθηκε για πρώτη φορά το 2002 υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ειρήνη Μαραντίδου. Συμμετέχουν περίπου 30 μέλη, μαθητές του ωδείου, οι οποίοι έχουν ως υποχρεωτικό τους μάθημα τη χορωδία. Επίσης, συμμετέχουν νέοι και νέες του Δήμου Θέρμης που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι. Η Χορωδία έχει έντονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Θέρμης ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως Νάουσα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Δράμα, Λάρισα. Έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμια Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, σε χορωδιακά φεστιβάλ της Λέσχης Προσωπικού του Ο.Τ.Ε., σε χορωδιακά φεστιβάλ του Δήμου Πανοράματος, σε χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μεταξύ αυτών και έργα των G. Palestrina, H. Purcell, A. Mozart, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακωφ, Σ. Ραχμάνινοφ, J. Hudson, G. Gershwin, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, και πολλών άλλων. Η χορωδία είναι μέλος του Europa Cantat και της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας.

Το πρόγραμμα που έχουν επιμεληθεί και θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι: «Βουλή» «Όρνιθες» Αριστοφάνη, Μ. Χατζιδάκις, «Τι έπαιξα στο Λαύριο» Δ. Σαββόπουλος, «To Music» BBertaux (16th Cent.German Choral Melody), «Happiness» από το musical «Youre a good manCharlie Brown», Clark Gesner  

Σόλο: Μαρία Καλαϊτζίδου, Ειρήνη Φιλιππίδου, Νίκη Προδρόμου, Χριστίνα Τσιπούρα, Στέλιος Τσιπούρας, Βαγγέλης Βαλιάνος, «Waltz» J. Strauss, σολο: Μαρία Καλαϊτζίδου. Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η Ειρήνη Μαραντίδου, στη συνοδεία πιάνου θα είναι η Έλλη Μιχαηλίδου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο