ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

thermh 1To ΕchoEs είναι μια συναυλία με συνθέσεις ατμοσφαιρικές, κυρίως μινιμαλιστικής τεχνοτροπίας, τζαζ και αυτοσχεδιασμούς.
Από τη, σχεδόν θρησκευτικής ευλάβειας, μουσική του Pärt, στον Adams, Glass και την τροπική τζαζ του Corea, ο ήχος του πιάνου επιχειρεί να ΄δέσει΄ με αυτόν του τσέλου και των κρουστών σε ένα ποικιλόχρωμο ηχητικό ταξίδι.
Εύη Κυριαζίδου, πιάνο, επιμέλεια & οργάνωση
Μυρτώ Ταλακούδη, τσέλο
Δημήτρης Τασούδης, κρουστά
Ναυσικά Στάθη, χορογραφία & κίνηση
Άννα Χιώτου, φωτισμοί

Είσοδος 8 Ευρώ & 5 Ευρώ (Φοιτητικό)

Η πιανίστα Εύη Κυριαζίδου είναι από την Κομοτηνή .Σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και στο Mozarteum University Salzburg από το οποίο απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts” στο σολιστικό πιάνο.
Έχει μελετήσει με τους Γιαννούλα Παπάζογλου, Λάμπη Βασιλειάδη, Βίνια Τσόπελα, Δόμνα Ευνουχίδου, τον Rolf Plagge και τον Dr. Matti Raekallio στο Ανόβερο.
Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους Υonty Solomon, Joachim Soriano, Maxim Moguilevsky, Γιώργο Χατζηνίκο, μουσικής σύνθεσης και ανάλυσης έργων 20ου και 21ου αιώνα.
Yπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ (για την υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου) και του Μουσικού Σωματείου «Τζίνα Μπαχάουερ», για σπουδές στο εξωτερικό.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα της Μπρατισλάβα, την ορχήστρα Νέων «Δημήτρης Μητρόπουλος», τη Συμφωνική ορχήστρα της Βράτσα Βουλγαρίας, με σύνολα μουσικής δωματίου και σε ατομικά ρεσιτάλ. Συνεργάστηκε με την όπερα Landestheater του Σάλτσμπουργκ, καθώς και με λυρικούς τραγουδιστές σε Ελλάδα και Αυστρία.
Εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.
Μυρτώ Ταλακούδη, τσέλο
Η Μυρτώ Ταλακούδη έχει σπουδάσει στη Hochschule für Musik Freiburg με τους C. Henkel και A. Contino με υποτροφία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ως υπότροφος του ΙΚΥ και του Eva Heinitz Fellowship συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Indiana University Jacobs School of Music στο Bloomington των ΗΠΑ, στην τάξη του Janos Starker.
Μελέτησε μπαρόκ τσέλο με τις Christine Kyprianides και Susanne Wahmhoff.
Έχει διατελέσει μέλος της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΚΟΘ και της Καμεράτα. Είχε τη θέση κορυφαίας Α’ στην Εθνική Λυρική Σκηνή και εργάστηκε στην Όπερα του Chemnitz και τη Neue Philharmonie Westfalen στη Γερμανία. Συνεργάζεται με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι μέλος του κουαρτέτου εγχόρδων Salonicco, του συνόλου Contra Tempo και διδάσκει στο Ν.Ω.Θ, Σ.Ω.Θ. και το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.
Δημήτρης Τασούδης, κρουστά
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το University of York της Αγγλίας (στην κατεύθυνση Σύγχρονων Σπουδών).
Έχει δίπλωμα κλασικών κρουστών και σύνθεσης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Μελέτησε τύμπανα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη.
Ως μέλος των Magnanimus Trio, Yeden, Prefabricated Quartet, Modal4 έχει ηχογραφήσει επτά CD’s και έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο.
Είναι καθηγητής κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης ενώ έχει διδάξει ‘αυτοσχεδιασμό στα κρουστά’ και ‘μουσική στον κινηματογράφο’ στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Κινηματογράφου του ΑΠΘ αντίστοιχα.
Είναι καθηγητής κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης.
Ναυσικά Στάθη, χορογραφία & κίνηση
Η Ναυσικά Στάθη είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει δίπλωμα διδασκαλίας μοντέρνου χορού και τζαζ από το ISTD (Imperial Society of Teachers of Dancing).
Χορογράφησε και σκηνοθέτησε την παράσταση Mindtrip Advisor και το «Which side are you on?». Έχει συνεργαστεί με το ΚΘΒΕ και τον Σταύρο Ξαρχάκο στην παράσταση «Αμάν Αμήν» και με τη Σμαρώ Πλατιώτη στο έργο «Οιδίποδας».
Το 2012 παρουσίασε το έργο Now clean up the Mess σε δική της σκηνοθεσία.
Έχει δημιουργήσει το project “αλλιώς” με τους Γιάννη Στάνκογλου και Παύλο Παυλίδη ενώ συμμετείχε με solo project στην παράσταση “χωρίς”.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα gala και φεστιβάλ (gala Π.Ψυχικού Αθηνών, contact #3cross my art, contact #4 the forbidden fest, φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, ΑΝΑΚΑΤΑ) και μουσικές συναυλίες.
Σπούδασε επίσης πιάνο, σολφέζ, θεωρία της μουσικής και φωνητική.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο