sxolh 19  Η τέχνη του χορού, ως πρώτη εκδήλωση του ανθρώπου, έκφραση υψηλών συναισθημάτων, πρόταση μοναδική αρμονικής ψυχοσωματικής και πνευματικής ανάπτυξης, αποτελεί την πλέον ευχάριστη αλλά και ωφέλιμη δραστηριότητα.
Ο χορός αποτελεί πηγή ζωντάνιας και διασκέδασης και αυτό απέδειξαν περίτρανα οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολών χορού που συμμετείχαν στη χθεσινή εκδήλωση που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά χθες στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.Ο άρτιος συνδυασμός του χορού με το θέαμα , που εκφράστηκε στην πρώτη συνάντηση των Δημοτικών Σχολών χορού, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, έδωσε χρώμα, κίνηση, ζωή και παλμό σε όσους την παρακολούθησαν, αιχμαλωτίζοντας τα βλέμματα όλων και μπολιάζοντας με φρεσκάδα και νεανική αύρα την εκδήλωση. Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση δημιούργησε ένα εκρηκτικό μείγμα γιορτής, χαράς και εξωστρέφειας πλημμυρίζοντας το Δημοτικό Θέατρο.

sxolh 2sxolh 3

Υψηλή αισθητική, ρυθμός και αστείρευτο κέφι σε ένα φαντασμαγορικό σόου, από τους χορευτές και τις χορεύτριες των σχολών που έστω και για λίγη ώρα, γέμισαν με ομορφιά και νιάτα το Δημοτικό Θέατρο.Η μουσική, ο ρυθμός, η άσκηση, η ατομική και συλλογική προσπάθεια, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των νέων ανθρώπων από την τρυφερή όσο και κρίσιμη παιδική ηλικία, απελευθερώνουν δυνάμεις δημιουργίας και προόδου, ισχυροποιούν τις αναγκαίες αντιστάσεις σε ό, τι αρνητικό απειλεί την ίδια την ποιότητα της ζωής μας.

sxolh 5sxolh 6

«Ο σκοπός των δημοτικών σχολών χορού είναι να υπηρετούν την καλλιτεχνική παιδεία με παιδαγωγική ευθύνη, με συνέπεια και μεράκι.

Όλες αυτές οι ομάδες έδωσαν χθες την ευκαιρία στους μαθητές τους να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του χορού και να αναπτύξουν υψηλή αισθητική να ανακαλύψουν σώμα, νου και ψυχή και μέσω της κίνησης να μπορέσουν να υπερβούν την στείρα καθημερινότητα και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Δήμητρα Χίνη.

sxolh 8

sxolh 15sxolh 16

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως χθεσινή πετυχημένη εκδήλωση συμμετείχαν οι σχολές:

-Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Π. Μελά «ΙΡΙΣ»
-Σχολή χορού Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας
-Δημοτικό κέντρο μουσικής και χορού Θεσσαλονίκης -Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού
-Δημοτική σχολή χορού Καβάλας
-Τμήμα σύγχρονου χορού δήμου Νεάπολης-Συκεών
-Πρότυπη σχολή χορού δήμου Καλαμαριάς
-Σχολή χορού Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ δήμου Θέρμης

sxolh 18sxolh 20sxolh 21

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο