ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

KDAP MEAΤα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ – μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» υποδέχθηκαν την ομάδα  του Τμήματος Γλυπτικής  της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο χώρο του ΚΔΑΠ στη Θέρμη, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης του γλυπτού, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κδαπ  με το Τμήμα Γλυπτικής του Α.Π.Θ.  Σε μία γεμάτη συναισθηματική φόρτιση εκδήλωση, την Τετάρτη 24 Μαΐου τα παιδιά παρέλαβαν το  γλυπτό που δημιούργησαν μετά από 3 χρόνια συνεργασίας με το Τμήμα Γλυπτικής και τον υπεύθυνο Καθηγητή του Τμήματος κ. Γιώργο Τσάρα.

Να σημειωθεί πως από τον Σεπτέμβριο του 2015  ξεκίνησε η συνεργασία του Κδαπ-μεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» του Δήμου Θέρμης με το Τμήμα Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και τον Διευθυντή – υπεύθυνο καθηγητή κ. Γιώργο Τσάρα, στο πλαίσιο εξωστρέφειας, κοινωνικοποίησης και δημιουργικής απασχόλησης.  Σε όλη αυτή τη διάρκεια, τα παιδιά της δομής όχι μόνο ενσωματώθηκαν στο τμήμα αλλά έμαθαν, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν σχέσεις  καρδιάς  με τους φοιτητές και τους υπεύθυνους του τμήματος και ιδιαίτερα με την κα Μαρία Χαλβατζή, την «ψυχή του εργαστηρίου», βοηθό του καθηγητή του Τμήματος, που ήταν πάντα παρούσα και διαθέσιμη να προσφέρει λύσεις και την πολύτιμη βοήθειά της.

Την υποδοχή επιμελήθηκε η Εικαστικός, υπεύθυνη της ομάδας των παιδιών του ΚΔΑΠ κα Δήμητρα Κερεφιάδου, η οποία ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην πραγμάτωση του ιδιαίτερου αυτού εγχειρήματος.  Οι υπεύθυνοι των δύο φορέων έδωσαν υπόσχεση ανανέωσης της  συνεργασίας για την επόμενη χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων παιδιών της δομής του ΚΔΑΠ μεΑ  με σκοπό τη γνωριμία τους με αυτή τη δημιουργική έκφραση της  τέχνης.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο