ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ergasies se sxoleia 2Στην τελική ευθεία των εργασιών βρίσκονται τα συνεργεία του τμήματος  Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης, ώστε το «πρώτο κουδούνι» να βρει πανέτοιμα τα σχολειά μας να υποδεχτούν τους μαθητές. Συγκεκριμένα, τα σχολικά κτίρια έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες αντικείμενο παρεμβάσεων των συνεργείων του τμήματος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου, τα οποία προχώρησαν συντονισμένα, σε εργασίες συντήρησης και επισκευής, ιεραρχώντας ανάγκες και προτεραιότητες με βάση τα σχετικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Για μία ακόμη χρονιά, στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν η δημιουργία σύγχρονων και ποιοτικών συνθηκών στην εκπαιδευτική διαδικασία, θέτοντας  προτεραιότητες στον τομέα των σχολικών κτιρίων, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δήμου μας να μπορούν να απολαμβάνουν, αξιοπρεπείς και ‘‘ευχάριστες ’’ υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα  της σχολικής τους ζωής.  Σταθερή προτεραιότητα του Δήμου Θέρμης αποτελεί  η δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας, και να αξιοποιούνται  με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

ergasies se sxoleia 1Επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων Δήμου Θέρμης

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του καλοκαιριού και με το κλείσιμο των σχολείων, το τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης , σε συνεργασία με τη Σχολική Κοινότητα, την Αντιδημαρχία Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των σχολικών μονάδων,  προκειμένου όλα να είναι έτοιμα ώστε να υποδεχτούν τους μαθητές. Αναλυτικά οι εργασίες αφορούν ηλεκτρολογικές και υδραυλικές παρεμβάσεις, ελαιοχρωματισμούς, καθώς και σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές, όπου ήταν απαραίτητο.

ergasies se sxoleia 4Στο πλαίσιο των ηλεκτρολογικών παρεμβάσεων έγινε αντικατάσταση λαμπτήρων, επισκευή ή αντικατάσταση φωτιστικών, διεξοδικός έλεγχος και αντικατάσταση (όπου απαιτούνταν) πριζών και διακοπτών, έλεγχος ηλεκτρολογικών πινάκων (αντιηλεκτροπληξιακά, ασφάλειες κτλ), έλεγχος και αποκατάσταση βραχυκυκλωμάτων στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού,   επισκευές ή αντικατάσταση προβολέων, αντικατάσταση καλωδίων δικτύου ηλεκτροφωτισμού και επισκευή ή αντικατάσταση θυροτηλεφώνων. Υδραυλικοί του Δήμου μας προχώρησαν επίσης στη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αντιμετωπίζοντας διαρροές με αντίστοιχη αντικατάσταση των σωληνώσεων, σε αποφράξεις του δικτύου αποχέτευσης, επισκευή ή αντικατάσταση βανών και βρυσών, υδραυλικές παρεμβάσεις στους χώρους υγιεινής και τέλος επισκευές ή αντικαταστάσεις σε σωληνώσεις και σώματα θέρμανσης. Σε περισσότερα από 20 σχολεία, πραγματοποιήθηκαν ελαιχρωματισμοί με βαφές σε αίθουσες διδασκαλίας, σε διαδρόμους, στα γραφεία των διδασκόντων, στα γυμναστήρια, στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, σε εξωτερικούς τοίχους, καθώς και σε παιδικές χαρές (κατά περίπτωση). Τέλος, σε αρκετά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά , Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε συντήρηση των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στις περιφράξεις των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς επίσης και επισκευές μεταλλικών θυρών και κλειδαριών, μικροκατασκευές όπου ήταν απαραίτητο και συντήρηση των μεταλλικών τμημάτων των παιδικών χαρών.  (κατά περίπτωση).
Σε πολλά σχολεία μάλιστα έγιναν και  εξωτερικές καγκελόπορτες αύλειων χώρων (συρόμενες και μη).

ergasies se sxoleia 5

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 όλα θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι  στα σχολεία του Δήμου μας για τον καθιερωμένο αγιασμό, όπου θα δώσουν το παρών ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς και οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Στις ακόλουθες συγκεντρωτικές καταστάσεις περιλαμβάνονται αναλυτικά οι παρεμβάσεις ανά κατηγορία και σχολείο:

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2017(ΥΔΡ.-ΣΙΔ.) (1) ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο