Διαφορετικά λόγω κορωνοϊού, χωρίς παρελάσεις, αλλά με το ίδιο φρόνημα, ενότητα και κάθε επισημότητα τίμησε ο Δήμος Θέρμης την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τον Αγ. Δημήτριο. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμήθηκε σε όλες τις κοινότητες με δοξολογία και εκφώνηση πανηγυρικού εντός των ναών. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων σε όλους τους οικισμούς με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.
Στη Θέρμη, έδρα του δήμου στεφάνια κατέθεσαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Μαγδαληνή Φιλιππιάδου, εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο πρόεδρος της Κοινότητας Στάθης Πιστέλας, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Θέρμης, αστυνόμος Οδυσσέας Σαληκυριάκης, ο Αλέξανδρος Καραγιάννης για τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Θέρμης “Παύλος Μελάς ο Μακεδονομάχος” και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης υποδιευθυντής του 2ου Λυκείου Θέρμης για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τους ήρωες που αντιστάθηκαν στο ναζισμό και το φασισμό τίμησαν και οι υπόλοιποι φορείς του δήμου Θέρμης. Τηρώντας όλες τις υγειονομικές διατάξεις, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης κατέθεσε στεφάνια εκ μέρους του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης, του ΚΑΠΗ, του Σωματείου “Παναγία Σουμελά” Δήμου Θέρμης, του Συλλόγου Μανδριτσιωτών – Θρακιωτών Θέρμης, του Συλλόγου Βλάχων Θέρμης – Τριαδίου ¨Ο Αγιος Νικόλαος”, του Συλλόγου Αυληαννητών Θέρμης, του Συλλόγου Φίλων Κρητικής Παράδοσης Θέρμης “Ξαστεριά”, καθώς και του Συλλόγου Σερραίων Κατοίκων Δήμου Θέρμης.
Στις 26 Οκτωβρίου, το Πλαγιάρι και η Λακκιά τίμησαν τον προστάτη τους, Άγιο Δημήτριο. Στη Λακκιά την παραμονή τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στο τέλος του οποίου μοιράστηκε αρτοκλασία σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στο Πλαγιάρι, ανήμερα του Αγ. Δημητρίου έγινε Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Νικόδημου ενώ στη συνέχεια μοιράστηκαν τα καθιερωμένα κόλλυβα προς τιμή του Αγίου. Το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Αποστόλου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αργύρης Μωραϊτης, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου Φανή Χατζηδημητρίου, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Πλαγιαρίου και Καρδίας κ.κ. Κουλέτας και Τρικαλιάρης αντίστοιχα και η τοπική σύμβουλος Πλαγιαρίου Σοφία Γιαλαμά.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο