ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

SOYRWTH PRWTHΈνα πλούσιο πολιτιστικό διήμερο απόλαυσαν εκατοντάδες επισκέπτες που πλαισίωσαν τις διήμερες εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητα Σουρωτής, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον εορτασμό των τοπικών Αγίων Αναργύρων. Οι Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο 30 Ιουνίου με θρησκευτικές εκδηλώσεις και παραδοσιακά δρώμενα, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος “Η Πηγή” καθώς και σύλλογοι άλλων  γειτονικών περιοχών.


Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής κ. Θωμάς Ασλάνης κατά το σύντομο χαιρετισμό του με την έναρξη των εκδηλώσεων πολιτισμού, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων παραδειγματικά στο έργο και την προσφορά των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας χαρακτηριστικά : “ οι άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός ήταν γιατροί και παρείχαν ιάσεις σε όλους δωρεάν εξού και η ονομασία Ανάργυροι.

SOYRWTH PROEDROSSOYRWTH TRAPEZISOYRWTH 1

Συνδύαζαν τη γνώση της ιατρικής με την αληθινή πίστη και ως αντάλλαγμα ζητούσαν από τους θεραπευόμενους να δεχθούν και να ομολογήσουν την αληθινή πίστη. Το έργο τους είναι περισσότερο από ποτέ ζωντανό και επίκαιρο στις δύσκολες μέρες της κρίσης που διανύουμε , και εύχομαι από καρδιάς οι δύο τοπικοί μας Άγιοι να αποτελούν πάντοτε φωτεινό παράδειγμα για όλους, να στρέφουμε διαρκώς το ενδιαφέρον μας προς το συνάνθρωπο και να του προσφέρουμε απλόχερα και δωρεάν τη βοήθεια μας , όποτε μας χρειάζεται”.
Το Πολιτιστικό διήμερο τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Απόστολος Τσολάκης και Στυλιανός Αποστόλου, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ υπεύθυνος για θέματα των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων κ. Γεώργιος Αγγέλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Σαραφιανός και Δημήτριος Σφονδύλας , οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ταγαράδων και Αγίας Παρασκευής κ.κ. Δημήτριος Καλαθάς και Μαρία Τζουβάκα αντίστοιχα , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής και οικοδεσπότης κ. Θωμάς Ασλάνης και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μπαλτατζής.

SOYRWTH 3SOYRWTH 4SOYRWTH KOSMOS

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είχε ως εξής:
Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 | ώρα 20.00
Περιφορά της Ιερής εικόνας των Αγίων Αναργύρων με τη συνοδεία της φιλαρμονικής ορχήστρας .
Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 21.00 | Κεντρική πλατεία Σουρωτής
-Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα πολιτιστικών συλλόγων
Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκιάς
Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Ηράκλειας Χαλκιδικής “ΠΕΡΙΝΘΟΣ”
Πολιτιστικός Σύλλογος Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης
Πολιτιστικός Σύλλογος Σουρωτής «Η Πηγή».

Σε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες ενώ η  βραδιά ολοκληρώθηκε  με άφθονο γλέντι συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο