Με άφθονο κέφι και ένα ξεχωριστό μουσικό – χορευτικό ταξίδι από τη Θράκη, τη Μικρά Ασία έως την Κρήτη ολοκληρώθηκαν οι διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων στην Κοινότητα Σουρωτής.
Το Πολιτιστικό διήμερο περιελάμβανε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 και Ώρα 20.00| Εσπερινό και περιφορά της ιεράς εικόνας των Αγίων Αναργύρων συνοδεία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.( Κ.Π. Βασιλικών). Χθες, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και Ώρα 21.00| στην Κεντρική Πλατεία Σουρωτής Παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα σε χορούς από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ, τη Μ.ΑΣΙΑ και ΚΡΗΤΗ.


Πλήθος κόσμου πλαισίωσε τις διήμερες εκδηλώσεις ενώ κατά το χαιρετισμό του χθες, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος , αναφέρθηκε στη σημασία των τοπικών γιορτών που πριν και πάνω από όλα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, συμβάλουν στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας αλλά και την κοινωνική συνοχή, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ενσωμάτωση των νέων κατοίκων που επέλεξαν να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στις Κοινότητες του Δήμου μας. Ωστόσο ο Δήμαρχος Θέρμης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντική συμβολή των εθελοντών στη διεξαγωγή αυτών των τοπικών εορτών, καθώς και στην προσφορά των εθελοντών πολιτικής προστασίας που ακούραστα παραμένουν αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε τοπική εκδήλωση του Δήμου Θέρμης.


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σουρωτής κ. Θωμάς Ασλάνης αναφέρθηκε στη σημασία της γιορτής των Αγίων Αναργύρων, στη χάρη των οποίων είναι αφιερωμένη η τοπική εκκλησία, η οποία όπως ανέφερε εκφράζουν το πνεύμα της αγνής προσφοράς στον άνθρωπο, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση. “Μιας προσφοράς ανόθευτης που απέχει από ανταλλάγματα και για αυτό αισθανόμαστε επίκαιρη και ζωντανή την παρουσία Τους, καθώς έχουμε την ανάγκη να τους έχουμε ως πρότυπα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε όλοι μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η κοινωνία μας έχει ανάγκη από γνήσιους “Ανάργυρους”, γνήσιους ιδεολόγους που πιστεύουν στις αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο”, σημείωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σουρωτής και κατέληξε:


“ Εδώ και 1700 χρόνια οι Άγιοι Ανάργυροι διδάσκουν στους ανθρώπους το νόημα του Χριστιανισμού, που είναι νόημα αγάπης, ανιδιοτελούς προσφοράς και αιώνιας αφοσίωσης στο συνάνθρωπο. Όλοι εμείς που σήμερα τιμούμε τη μνήμη τους, ας τους τιμήσουμε εμπράκτως κι ας τους μιμηθούμε κάνοντας πράξη το λόγο και τα έργα τους. Ας σταθούμε με ανιδιοτέλια δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη”.

Το πολιτιστικό διήμερο ολοκληρώθηκε με λαϊκή – παραδοσιακή βραδιά και άφθονο κέφι και χορό έως αργά χθες βράδυ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο