Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

seismos 4Με το σενάριο σεισμού μεγάλου μεγέθους πραγματοποιήθηκε η επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας στο Γενικό Νοσοκομείο “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), στην οποία έλαβαν μέρος κι οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας του Δήμου Θέρμης. Πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας στο πλαίσιο εφαρμογής  Επιχειρησιακού Σχεδίου Εκτάκτων Αναγκών .

Ειδικότερα, μετά από τη σχετική προετοιμασία υλοποιήθηκε η άσκηση με το σενάριο αντιμετώπισης ισχυρού σεισμού, υπό πραγματικές συνθήκες ανάγκης και με την εκτέλεση ενός πιθανού σεναρίου σε δύο φάσεις που περιλαμβάνει αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων καθώς και άλλα σενάρια όπως :

seismos 3seismos 2seismos 1

1. στησίματος καταυλισμού εκτάκτων αναγκών και οργάνωσης νοσοκομειακών και διοικητικών εγκαταστάσεων,
2. απεγκλωβισμού, μεταφοράς και παροχςή ιατρονοσοκομειακής φροντίδας, θυμάτων, λόγω της καταστροφής κτιριακών δομών του νοσοκομείο.
Μετά το τέλος της άσκησης, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2018, οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Μίκρας του Δήμου Θέρμης ,εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους, αλλά και τις θερμές τους ευχαριστίες για τη δυνατή εμπειρία που έζησαν και το υψηλό επαγγελματικό επίπεδο των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος, δηλώντας χαρακτηριστικά πως αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή τους σε μία τέτοια άσκηση.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка