KYKLOI GENIKHΗ ημερίδα που είχε ως θέμα «Οι πολίτες για τους πολίτες – νέα πορεία συνδημιουργίας στη μάθηση των ενηλίκων», παρουσίασε τη νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική ιδέα του Δήμου Θέρμης των Κύκλων Μάθησης στους πολίτες, που όπως είναι γνωστό προέκυψε στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι Κύκλοι Μάθησης ξεκινούν το επόμενο χρονικό διάστημα με τη διοργάνωση, μεθοδικά και συστηματικά, δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων ενηλίκων,  που θα καλύπτουν ανάγκες και ενδιαφέροντά των ενηλίκων και θα πραγματοποιούνται, ανάλογα με τις δηλώσεις ενδιαφέροντος ,  σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής.

KYKL;OI 1Στο πλαίσιο της χθεσινής ενημερωτικής εκδήλωσης εξάλλου παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της ιδέας αυτής, καθώς και οι θεματικοί κύκλοι των επιμορφωτικών συναντήσεων που θα διοργανωθούν στο άμεσο μέλλον. “Η χθεσινή πρώτη δημόσια εκδήλωση μας   είχε σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει. Η επίτευξη αυτού του σκοπού καλύφθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως αποδείχθηκε  από το αμείωτο ενδιαφέρον  των παρόντων σε όλην την διάρκεια της. Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός , όπως άλλωστε καταγράφηκε στα πρακτικά που τηρήθηκαν και τα οποία σύντομα θα δημοσιοποιηθούν  και  θα αποτελέσουν την βάση για τις μεθοδολογικές και οργανωτικές βελτιώσεις.

kykloi mathisis 1 kykloi mathisis  2

Το ΚΥΜΑ  είναι πλέον μια πραγματικότητα στην τοπική μας κοινωνία   και μια πρόκληση για τον Δήμο Θέρμης να επενδύσει στην προοπτική αυτού του εγχειρήματος ” ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος κ. Αθανάσιος Σαρακίνος και συμπλήρωσε :  “Ευχαριστούμε τόσο όλους όσους συνέβαλαν για την μέχρι τώρα συστηματική προσπάθεια, όσο και  όσους ήρθαν για πρώτη φορά στην μεγάλη μας ομάδα, εκπαιδευτών-εκπαιδευομένων,και δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στο μακρύ ταξίδι της συνδημιουργίας, μέσα από  τις δράσεις  και τους κύκλους μάθησης.  Οι κύκλοι μας είναι  ανοικτοί σε όλους τους πολίτες για τους πολίτες”.

KYKLOI 2Υπενθυμίζουμε στους δημότες μας, πως περισσότερες πληροφορίες αλλά και ενημέρωση για τους Κύκλους Μάθησης μπορούν  λαμβάνουν,  επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο κ. Αθανάσιο Σαρακίνο στο e-mail: ksarakinos21@yahoo.gr.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο