ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Την ψηφιοποίηση των αρχείων της Πολεοδομίας ολοκληρώνει ο Δήμος Θέρμης, σε μια προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών και διευκόλυνσης παράλληλα του έργου, υπηρεσιών και επαγγελματιών.
Το έργο της ψηφιοποίησης, κυρίως των φακέλων των οικοδομικών αδειών, έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε και αφορά τα αρχεία και τους φακέλους της υπηρεσίας από το 1947 έως το 1990. Στόχος είναι να αποκτήσει η υπηρεσία ψηφιακές υποδομές, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί αποτελεσματικά και με συνέπεια τους συνδημότες μας.


Παράλληλα, προχωρά η Β΄φάση ψηφιοποίησης, η ολοκλήρωση της οποίας, θα περιλαμβάνει πια όλους τους φακέλους της υπηρεσίας με τις οικοδομικές άδειες και θα αντικαταστήσει χρονοβόρες διαδικασίες, όπως της αναζήτησης, της θεώρησης κ.λ.π.
Η Πολεοδομία του Δήμου Θέρμης, διαθέτει σήμερα 19.728 φακέλους και κατά την πρώτη φάση έχουν ψηφιοποιηθεί 5.415 φάκελοι. Κατά τη Β΄φάση θα ψηφιοποιηθούν όλα τα αρχεία και οι φάκελοι έως και το 2017, όπου οι άδειες όπως είναι γνωστό ξεκίνησαν να εκδίδονται ηλεκτρονικά.


Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Γαντάς αναφερόμενος στο βασικό στόχο του εγχειρήματος τόνισε :
“Με ενέργειες συντονισμένες αλλά και γοργούς ρυθμούς επιδιώκουμε να διαμορφωθεί μια κρίσιμη μάζα ψηφιοποιημένων αρχείων, ώστε με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα να χορηγούμε ψηφιοποιημένα αρχεία, είτε σε πολίτες – είτε σε μηχανικούς. Σταθερή επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η συνεχής βελτίωση της ποιότητας και του εύρους των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς και η εξασφάλιση πλέον αποδοτικών και ποιοτικών λύσεων για τους δημότες μας.”


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο