ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Πλήθος κόσμου στο μουσικό αφιέρωμα “Μάνος Χατζιδάκις” που παρουσίασαν το περασμένο Σάββατο έξι πολυφωνικά χορωδιακά σχήματα του Δήμου Θέρμης H μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι μαγεύουν πάντα το κοινό, πόσο μάλλον όταν βρίσκουν σημαντικούς “υπηρέτες” που σκύβουν πάνω τους με αγάπη και σεβασμό.
Οι έξι πολυφωνικές χορωδίες του Δήμου μας πάντα με υπεύθυνη στάση απέναντι στο έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας, με γνώση και εμπειρία, απέδωσαν σημαντικές μελωδίες, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα της κατάμεστης αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου που επιβράβευε σε κάθε ευκαιρία τη σημαντική τους προσπάθεια.

Αναλυτικά, έξι χορωδιακά τμήματα του Δήμου Θέρμης το περασμένο Σάββατο υπηρέτησαν επάξια το έργο και τις μελωδίες του εξαίρετου Μάνου Χατζιδάκι και με ήχο λιτό συνοδεία πιάνου πέτυχαν μία μοναδική παρουσίαση των δημιουργιών του.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, οι χορωδίες τους Δήμου Θέρμης μετέφεραν με τον καλύτερο τρόπο στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης μελωδίες και τραγούδια του υπέροχου σύνθετη και μουσουργού, σε χορωδιακές επεξεργασίες καθώς και κείμενα που αφορούσαν τη ζωή και το έργο του.


Στη χορωδιακή αυτή συνάντηση συμμετείχαν κατά σειρά: η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Κ.Π. ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣ Κ.Π. ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Κ.Π. ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΡΜΗΣ, η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ» και η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Κ.Π. ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ. Η Διεύθυνση αλλά και η καλλιτεχνική επιμέλεια της χορωδιακής συνάντησης ανήκε στην κ. Ελευθερία Μεταξά – Αρμοδώρου, ενώ οι μελωδίες συνοδεύονταν με  πιάνο από τον Κωνσταντίνο Γκαρίπη. Η επιμέλεια αλλά και αφήγηση των κειμένων για τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι ανήκε στην κ. Ιωάννα Καρυπίδου.

Η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημαντικό έργο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη ενώ επεσήμανε και το πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχουν οι χορωδίες του Δήμου μας στον πολιτισμό του τόπου μας προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους γνώσεις και μοναδικές εμπειρίες. Ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές της μοναδικής βραδιάς, τη Μαέστρο κ. Ελευθερία Μεταξά, τον κ. Κωνσταντίνο Γκαρίπη που συνόδευσε στο πιάνο τις χορωδίες μας, καθώς και την κ. Ιωάννα Καρυπίδου για τις μοναδικές αφηγήσεις της και φυσικά τα μέλη όλων των χορωδιακών τμημάτων που για μία ακόμη φορά έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό μαγεύοντας το πολυπληθέστατου κοινό που πλαισίωσε την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου.

Το μοναδικό αφιέρωμα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Νικόλαος Λαγός, ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής  κ. Γιώργος Αγγέλου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταγαράδων κ. Δημήτριος Καλαθάς και πλήθος συνδημοτών μας.

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο