Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

WWF  thermiΜαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας!
Την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 το WWF Ελλάς κάνει στάση στη Θέρμη, στο ταξίδι του στον μαγικό κόσμο μιας διατροφής καλύτερης για εμάς και τον πλανήτη.
Μια έκθεση με 6 διαδραστικά περίπτερα θα περιμένει τους επισκέπτες για να απαντήσει σε ερωτήματα που ίσως να μην τα έχουμε σκεφτεί ποτέ.
Γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για την υγεία μας και το περιβάλλον; Πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν υγιή πλανήτη; Μπορούμε όντως να τρώμε κολιό τον Αύγουστο; Πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι; Ο δήμος Θέρμης αποτελεί έναν από τους πρώτους σταθμούς της κινητής έκθεσης του WWF Ελλάς και το διήμερο 9 & 10 Οκτωβρίου, από τις 17:00 ως τις 21:00, οι επισκέπτες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θέρμης θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε 6 διαδραστικά περίπτερα και να ενημερωθούν γύρω από τη διατροφή και την άμεση σχέση της με το περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικές δράσεις, παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Η έκθεση στο δήμο Θέρμης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πινακοθήκη Θέρμης.
Όπως σημειώνει η Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη Προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή: «Δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής, διασκεδάζοντας. Μέσα από τις επισκέψεις μας σε 20 πόλεις, με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, θέλουμε να επικοινωνήσουμε με την τοπική κοινωνία, να μάθουμε από τα παιδιά και να μοιραστούμε πολύτιμες γνώσεις μαζί τους γύρω από την προστασία του πλανήτη και την υγεία όλων. Ας μην ξεχνάμε ότι το μέλλον των παιδιών μας περνάει μέσα από το πιάτο μας και τις επιλογές μας.»
Πληροφορίες έκθεσης: 9 & 10 Οκτωβρίου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης Καραολή – Δημητρίου & Καπετάν Χάψα , Θέρμη, τηλ: 2310 463 423 (106) εσωτερικό (Βαγιωνάς Χρήστος), Ώρες υποδοχής κοινού: 17:00-21:00
Πρωινά οργανωμένες επισκέψεις σχολικών μονάδων σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Μέσα από τη νέα εκστρατεία «Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης», το WWF Ελλάς προσκαλεί παιδιά και ενήλικες ανά την Ελλάδα να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο της βιώσιμης διατροφής. Η εκστρατεία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος WWF Καλύτερη Ζωή, μεγάλος δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής του το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας μία πρωτότυπη κινητή έκθεση με θέμα την παιδική διατροφή θα ταξιδέψει σε 20 ελληνικές πόλεις για να υποδεχτεί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και το ευρύτερο κοινό με βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες γύρω από τη διατροφή και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της.

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632, i.kantas@wwf.gr

Λίγα λόγια για το WWF Ελλάς:
Το WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF. Βασική αποστολή του WWF Ελλάς είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας, να συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων, και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το WWF Ελλάς, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.wwf.gr/


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window