ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Μία νέα ομάδα εθελοντισμού και προσφοράς ιδρύεται με πρωτοβουλία της Κοινότητας Αγίου Αντωνίου, με στόχο την ενεργοποίηση των συνδημοτών μας σε όλους τους τομείς οργάνωσης της κοινωνίας. Μία ομάδα συμμετοχής των πολιτών της Κοινότητας σε δράσεις εθελοντικού περιεχομένου, οι οποίες έχουν ως στόχο την βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών των χωριών του Αγίου Αντωνίου και του Μονοπηγάδου. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός, στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού συνδημότη μας. Στόχος της ομάδας είναι η διαδικασία ένταξης των πολιτών σε μια διαδικασία προσφοράς για τον τόπο και για το μέλλον των παιδιών του. Μέσω της ομάδας θα γίνει προσπάθεια στην κατεύθυνση βελτίωσης του βιωτικού επιπέδου, ενώ τα μέλη της θα αναλάβουν δράση ώστε να ομορφύνουν τις γειτονιές του χωριού τους.


Η ομάδα θα ασχολείται με ποικίλα θέματα, όπως θέματα καθαριότητας, θέματα εργασιών, περιβάλλοντος, θέματα πολιτισμού, θέματα καλλωπισμού , θέματα ανακατασκευής, θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Παράλληλα με την συμμετοχή σας στην ομάδα Εθελοντισμού θα πραγματοποιούνται και Σεμινάρια Επιμόρφωσης από αρμόδιους με σκοπό την απόκτηση περισσοτέρων γνώσεων επί των συγκεκριμένων θεμάτων. Οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία. Υπάρχουν αξιόλογοι σύλλογοι, φορείς, και οργανώσεις στο Δήμο μας, που προσφέρουν ουσιαστικό έργο εδώ και πολλά χρόνια. Η νέα αυτή ομάδα εθελοντισμού ενισχύει την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την ενδυνάμωση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, για μια ανθρώπινη κοινωνία και ένα ανθρώπινο Δήμο.
Όσοι από τους συνδημότες μας γνωρίζουν ότι ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή και επιθυμούν να προσφέρουν στην κατεύθυνση αυτή, δεν έχουν παρά να απευθύνονται στην ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ της Κοινότητας Αγίου Αντωνίου και να δηλώνουν συμμετοχή πατώντας το link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfAkRbHmQIwMCFiFMmlDIJ1eCkGlQbtzTVuLzvOCYpppjIpUw/viewform?fbclid=IwAR0-7iDXUXTdN57DIqT-XG0csDjKBBOfKlnKriXViWiNDgZ5iRjzctiHj1w
Γιατί ο εθελοντισμός είναι μια πράξη που φανερώνει ενέργεια και καλοσύνη και μας αφορά όλους. Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στο Δήμο μας και την τοπική κοινωνία. Είναι μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς των καλύτερων στοιχείων που έχουμε και όχι αυτών που μας περισσεύουν. Καλή επιτυχία στη νεοσύστατη ομάδα εθελοντισμού του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο