ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

nip13 nip10 Διαβάσεις, σχολικό τροχονόμο, ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια, φανάρια και σήματα οδικής κυκλοφορίας, ζήτησαν η Φωτεινή, η Χρύσα, η Κυριακή, η Έρη, η Κάλλια, η Φανή, ο Αλέξανδρος, η Νικολέτα η Έλλη, η Ελπίδα, η Ιωάννα, η Άννα Μαρία, η Τζώρτζια, ο Παναγιώτης, ο Νικόλας και η Άννα, τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Τριλόφου από το δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο.
Στο πλαίσιο του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής ζωγράφισαν την πόλη που θέλουν και εξέλεξαν εκπροσώπους προκειμένου να παραδώσουν τις ζωγραφιές και μια επιστολή με τα αιτήματά τους στον κ. Παπαδόπουλο. Στο δημαρχείο τα παιδιά υποδέχτηκαν οι κ.κ. Στέλιος Αποστόλου, αντιδήμαρχος Παιδείας και Δημήτρης Λίαντας πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

nip2nip7Ο δήμαρχος ευχαρίστησε παιδιά και γονείς για την επίσκεψη και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία. “Μπράβο παιδιά, πρέπει να διεκδικείτε αυτό που πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε για την καθημερινότητα και την ασφάλειά σας”, είπε όταν διάβασε τα αιτήματά τους. Πρόσθεσε ότι ο Τρίλοφος είναι ένα από τα πιο παλιά χωριά της περιοχής, έχει πολύ μεγάλη ιστορία, είναι, όμως, προϋφιστάμενος  του 1923 οικισμός, χτισμένος χωρίς σχέδιο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις. Υποσχέθηκε στα παιδιά ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να γίνει. Ανακοίνωσε σε παιδιά και γονείς ότι “θα λειτουργήσουμε και πάλι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο δήμο μας για να μπορούν όλα τα παιδάκια   να μαθαίνουν με τα ποδήλατα και τα αυτοκινητάκια που έχουμε εκεί,  πως πρέπει να κυκλοφορούμε ως πεζοί αλλά και ως οδηγοί”.
nip8nip5Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου ενημέρωσε τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά ότι “η Τεχνική υπηρεσία έχει ετοιμάσει μελέτη για όλες τις παιδικές χαρές των είκοσι οκτώ νηπιαγωγείων του δήμου μας, ώστε να αναβαθμιστούν με νέα δάπεδα και παιχνίδια, αυξάνοντας τις συνθήκες ασφάλειας παιχνιδιού για τα μικρά παιδιά. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, πρόκειται να δημοπρατηθεί σύντομα.
“Είναι πάγια πολιτική επιλογή η στήριξη της παιδείας” συμπλήρωσε ο δήμαρχος ενημερώνοντας τους γονείς. “Ο δήμος Θέρμης κάθε χρόνο δαπανά πάνω από 400.000 ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων. Φέτος, ήδη, έχει εγκατασταθεί εργολάβος και ξεκινούν από τώρα οι συντηρήσεις των σχολείων ύψους 550.000 ευρώ.

nip1nip3


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο