ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

ekdhlwsh xinh 5 Mια αλυσίδα αλληλεγγύης βαδίζοντας για ένα κοινό καλό σκοπό, την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου ” H Λάμψη”, που στηρίζει στη Β. Ελλάδα με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο τα παιδιά που έτυχε να νοσήσουν από νεοπλασματική ασθένεια καθώς επίσης και τους γονείς τους, δημιούργησαν χθες Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, οι πολίτες του Δήμου Θέρμης στη Σουρωτή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μαζικού Αθλητισμού με αφορμή τον εορτασμό 100 χρόνων λειτουργίας του εργοστασίου ΣΟΥΡΩΤΗ.

Εκατοντάδες δημότες μας, έδωσαν δυναμικό παρόν, σε μία εκδήλωση αλληλεγγύης, με κοινωνική συνείδηση, προτάσσοντας το κοινό καλό, σε μία δύσκολη περίοδο, όπου τα προβλήματα διαρκώς διογκώνονται και μεταλλάσσονται και το «κοινωνικό» κράτος και οι μηχανισμοί του πολλές φορές αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν με επιτυχία και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επίλυσης τους.

ekdhlwsh Xinh 1
Ανέδειξαν παράλληλα με τη συμμετοχή τους στη χθεσινή εκδήλωση την αξία της εθελοντικής προσφοράς και με αίσθημα ευθύνης, περπάτησαν για τη «Λάμψη» , δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο, για έναν καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο με χαμόγελο, με αγάπη, με υγεία.
Η εκδήλωση περιελάμβανε πεζοπορία από την πλατεία της Σουρωτής ως την περιοχή «Βοσκίνα» και επιστροφή στην Πλατεία για μουσική και χορό με τη συμμετοχή τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Σουρωτής «Η Πηγή» και του Χρήστου Ασλάνη.
Συνδιοργανωτές της ήταν η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ και η ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε, με τη συμμετοχή της Τοπικής Κοινότητας Σουρωτής και φορέων αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Θέρμης.
ekdhlwsh xinh 2
«Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, ο εθελοντισμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία ως παράγοντας για την ενδυνάμωση της κοινωνίας μας, με αξίες αλληλεγγύης και συλλογικότητας. Οι δημότες μας με τη συμμετοχή τους στη χθεσινή εκδήλωση απέδειξαν ότι μπορούμε να πάρουμε σημαντικές πλευρές της ζωής μας στα χέρια μας και να προάγουμε τις κοινές εκείνες αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, που σε κάθε περίπτωση ενισχύουν την κοινωνική μας συνοχή”, τόνισε η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ.Δήμητρα Χίνη στο πλαίσιο της εκδήλωσης.
“Οι δημότες μας”, ανέφερε, “περπάτησαν συμπράττοντας σε μία ” συμφωνία αγάπης” για τη ΛΑΜΨΗ και το πολυεπίπεδο έργο της, που δεν είναι άλλο από το να φροντίζει και να μεριμνά, για την όσο το δυνατόν καλύτερη ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών που έτυχε να νοσήσουν από νεοπλασματική ασθένεια, αλλά και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα γιορτάσαμε και τα 100 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου Σουρωτής με τον καλύτερο τρόπο”, ευχαριστώντας και όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

ekdhlwsh xinh 4
Η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ σημείωσε πως ” η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να διοργανώσει το Λαϊκό Δρόμο του Δήμου Θέρμης φέτος στη Σουρωτή, με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου, δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα», φανερά ικανοποιημένη μάλιστα, για την επιτυχία της εκδήλωσης και συμπλήρωσε:
«Θεωρώ υποχρέωσή μου εκ μέρους της ΔΕΠΠΑΘ, να ευχαριστήσω τη ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, της εκδήλωσης.
Να ευχαριστήσω, τη Τοπική Κοινότητα για τη συνεργασία, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς συλλόγους, τα τμήματα μαζικού αθλητισμού και τους γυμναστές τους, τα ΚΑΠΗ, τα Κέντρα Πολιτισμού, τις Πολιτικές Προστασίες Βασιλικών, Μίκρας και Θέρμης, τα ιδιωτικά πολυϊατρεία, για τον ήχο το sound 69, το Κοσμοράδιο ως χορηγό επικοινωνίας, το Χρήστο Ασλάνη για τη μουσική, τους εργαζόμενους του Δήμου και της ΔΕΠΠΑΘ, τον πολιτιστικό σύλλογο Σουρωτής και όλους όσους πρόσφεραν την πολύτιμη εθελοντική τους εργασία.
Είναι γεγονός και πολλάκις αποδεδειγμένο : «Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη». Με συλλογικότητα και συμμετοχή καταφέρνουμε να μοιράσουμε την ευαισθησία, την τρυφερότητα, τη διάθεση προσφοράς, τον προβληματισμό, την πίστη μας στην κοινωνική αλληλεγγύη και, το κυριότερο, να τα μετατρέψουμε σε πράξη και αποτέλεσμα.
Είναι εξίσου σημαντικό η δράση μας αυτή, να δημιουργεί κίνητρα και σε άλλους και να πολλαπλασιάζεται.
Ζωντανό παράδειγμα όλων αυτών αποτελεί ο χθεσινός «Λαϊκός δρόμος» , όπου συμμετείχαν 1.227 πολίτες οι οποίοι και συγκέντρωσαν με τη συμμετοχή τους το ποσό των 6.135 , στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Παιδιά, νέοι, μητέρες με τα μωρά τους, μεγάλοι, ηλικιωμένοι δημιούργησαν μία μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης και γιόρτασαν όλοι μαζί τα 100 χρόνια της Σουρωτής.
Οι δημότες μας απέδειξαν έμπρακτα για μία ακόμη φορά, το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής που ξέρει και να αγκαλιάζει και να συμμετέχει και να στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε συνάνθρωπό του, που έχει ανάγκη», επεσήμανε η κ. Χίνη καταλήγοντας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο