ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Μέχρι αύριο Πέμπτη 2 Ιουλίου και μόνο ηλεκτρονικά μπορούν να γίνουν οι εγγραφές μαθητών στα Γενικά Λύκεια και το  ΕΠΑΛ Βασιλικών. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο στις 13 Ιουλίου θα ξεκινήσει η διανομή των βιβλίων  για την επόμενη σχολική χρονιά 2020 – 2021 με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο. Πρόκειται για τη διανομή διδακτικών βιβλίων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2020-21 και τα βιβλία θα αφορούν τα μαθήματα Γενικής Παιδείας.
Όσοι και όσες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη δημόσιων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ -ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2020-2021, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση. Οι σχετικές αιτήσεις θα γίνονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Και το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα. Η έναρξη του σχολικού έτους σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ώστε να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και για κάλυψη της χαμένης ύλης, λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων κατά την περίοδο της καραντίνας στη χώρα μας.

Από φέτος τον Σεπτέμβριο, στο επαγγελματικό Λύκειο των Βασιλικών μπορεί κανείς να σπουδάσει σε νέους τομείς και ειδικότητες. Αναλυτικά, στο επόμενο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν οι τομείς Πληροφορικής, Διοίκησης και οικονομίας, Γεωπονίας, τροφίμων και περιβάλλοντος, Υγείας, πρόνοιας και ευεξίας για τη Β΄ Λυκείου.
Στην Γ΄ Λυκείου οι ειδικότητες που μπορούν να λάβουν οι μαθητές ανά τομέα είναι για την πληροφορική τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, για τον τομέα διοίκησης και οικονομίας η ειδικότητα του υπαλλήλου διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών καθώς και υπάλληλος αποθήκης και συστημάτων εφοδιασμού. Όποιος επιλέξει τον τομέα γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος μπορεί να πάρει την ειδικότητα του τεχνικού τεχνολογίας τροφίμων και ποτών, του τεχνικού φυτικής παραγωγής και του τεχνικού ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου, ενώ για τον τομέα υγείας, πρόνοιας και ευεξίας οι ειδικότητες που προσφέρονται είναι βοηθός νοσηλευτή και κομμωτικής τέχνης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο