ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

dhmarxos kaph 2Μια μαγική μουσική βραδιά με τις τετράφωνες Χορωδίες των ΚΑΠΗ του Δήμου Θέρμης απόλαυσαν οι εκατοντάδες δημότες μας που κυριολεκτικά πλημμύρισαν την αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης . Μέσα από ένα πολυσύνθετο ρεπερτόριο, από έντεχνο κυρίως ελληνικό τραγούδι διακεκριμένων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης, τα χορωδιακά σύνολα των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου μας, υπό την καθοδήγηση των χορωδών Βασίλη Κασούρα, Λεωνίδα Βλαχόπουλου και Στέλιου Ζαχαρίου συνέθεσαν ένα μοναδικό παζλ ηχοχρωμάτων, μάγεψαν το κοινό το οποίο δε σταμάτησε καθ’ όλη τη βραδιά να τα ανταμείβει με το θερμότατο χειροκρότημά του.

Στη σκηνή εμφανίστηκε πρώτη η χορωδία του ΚΑΠΗ Θέρμης, ενώ ακολούθησαν οι χορωδίες Βασιλικών, Τριλόφου, Κάτω Σχολαρίου, Καρδίας, Νέας Ραιδεστού, και Τριαδίου, που παρουσίασαν τις μελωδίες τους συνοδεία ορχήστρας.
Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, βαθιά συγκινημένος χαιρετίζοντας την 5η Χορωδιακή συνάντηση των Κέντρων Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων, αναφέρθηκε στην μεγάλη απουσία του ανθρώπου που για χρόνια στήριζε και φρόντιζε για την ανάπτυξη των δομών όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, το Γιώργο Κοντοπίδη που έφυγε τόσο άδικα και ξαφνικά από κοντά μας πρόσφατα. Μάλιστα ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους πως στο εξής το Χορωδιακό Φεστιβάλ των ΚΑΠΗ θα φέρει το όνομα “Γεώργιος Κοντοπίδης” , σε ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του ανθρώπου, που με τις προσπάθειές του αναβάθμισε τις Ανοιχτές δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου μας και δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας.

kaph 1kaph 4kaph 5Αποτελείτε ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, με αξιόλογες δημιουργικές δραστηριότητες, και στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την ενεργή συμμετοχή σας στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Δήμου Θέρμης και να ευχηθώ όλοι μαζί, ενωμένοι να αγωνιστούμε ώστε να καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τα παιδιά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Παράλληλα αναφέρθηκε στις παροχές που προσφέρει ο Δήμος μέσω του Νομικού Προσώπου και των προγραμμάτων που εφαρμόζει για την Τρίτη ηλικία στα ΚΑΠΗ ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά πως προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η συνέχιση και η επιπλέον ενίσχυση αυτών των προγραμμάτων. Καλωσόρισε τους εκατοντάδες συνδημότες μας που τίμησαν τη μεγάλη αυτή χορωδιακή συνάντηση, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της και ευχήθηκε καλή δύναμη και συνέχεια σε όλους.

kaph 8kaph 9kaph 10Θυμίζουμε ότι και φέτος το ΚΑΠΗ Θέρμης σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης, υλοποιώντας την πρωτοβουλία της διοίκησης του Νομικού Προσώπου για την καθιέρωση ετήσιων συναντήσεων χορωδιών ΚΑΠΗ, διοργάνωσε μία μοναδική χορωδιακή συνάντηση χθες Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και συγκεκριμένα την 5η Χορωδιακή συνάντηση ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης, στην Αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης. Συμμετέχουν οι χορωδίες των ΚΑΠΗ Θέρμης, Βασιλικών, Τριλόφου, Κάτω Σχολαρίου, Καρδίας, Νέας Ραιδεστού & Τριαδίου. Σήμερα οι χορωδίες των ΚΑΠΗ που έχουν δημιουργηθεί, αριθμούν σήμερα πάνω από εκατό μέλη, προετοιμάζοντας με μεγάλη χαρά χορωδιακές συναντήσεις και αφιερώματα που διοργανώνουν στο τέλος κάθε σεζόν.

dhmarxos kaphΤο παρόν στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων  οι Βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Μάρδας, οι Αντιδήμαρχοι Θέρμης κ.κ. Απόστολος Τσολάκης και Ζωή Γεωργαλή, η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Πασχάλης Αναγνώστου και ο νέος Αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Αγγέλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μόσχος Μοσχόπουλος και Σταύρος Κουγιουμτζίδης καθώς και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Θέρμης κ. Σωτήρης Βογιατζής.
Να σημειωθεί τέλος, πως κατά την εκδήλωση συγκεντρώθηκε και ικανοποιητικός αριθμός τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης. Όπως είναι γνωστό τα Κέντρα Ανοιχτής Φροντίδας Ηλικιωμένων είχαν εκφράσει με σχετική ανακοίνωση την επιθυμία τους, αντί εισιτηρίου οι συνδημότες μας να προχωρήσουν στο μέτρο του δυνατού του καθενός, στην  ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας.

 

 

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο