ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Εκδήλωση για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 31 Μαΐου στο δήμο Θέρμης στο πλαίσιο της οποίας ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ενημέρωσε για την ίδρυση και λειτουργία Γραφείου ΕΦΚΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θέρμη. Ο κ. Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη τα οποία ενημέρωσαν και απάντησαν σε πολλές απορίες των πολιτών ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα πρόκειται να λειτουργήσει Γραφείο ΕΦΚΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης με έδρα τη Θέρμη. Όπως είπε, «το Γραφείο έχει συσταθεί στα χαρτιά και σήμερα βρισκόμαστε ως δημοτική αρχή σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και σε διαδικασία μίσθωσης ενός ακινήτου, όπου θα μεταφερθεί το στελεχιακό δυναμικό του ΕΦΚΑ. Το Γραφείο αυτό θα ικανοποιεί τις ανάγκες των ασφαλισμένων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο μας ικανοποιεί ιδιαίτερα αφού θα μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών του δήμου μας, αλλά και του δήμου Θερμαϊκού».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ειδικοί σε θέματα συνταξιοδότησης, υπό τον συντονισμό της κ. Κατερίνας Ζιούτα, νομικού, με ειδίκευση σε εργασιακά-ασφαλιστικά θέματα, παρουσίασαν αναλυτικά και απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με:

– Προϋποθέσεις και τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε ασφαλισμένος την πιο συμφέρουσα για εκείνον λύση, όριο οφειλών, παραγραφή οφειλών, αναγνώριση πλασματικών χρόνων, διαδοχική ασφάλιση, για πρώην ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.

-Ανάλυση της νέας εγκυκλίου για αιρετούς, θέματα διαδοχικής ασφάλισης, αξιοποίησης χρόνου ασφάλισης και απασχόλησης συνταξιούχων (38113/2022).

– Θέματα ασφάλισης και εισφορών πρώην ΟΓΑ.

– Προϋποθέσεις ασφαλιστικής ικανότητας, επιδότησης ασθένειας, μητρότητας, οφειλές ΚΕΑΟ.

Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό Θέατρο Θέρμης, παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Γαντάς και Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας Στυλιανός Αποστόλου, η αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ και εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος για κοινωνικά θέματα Φανή Χατζηδημητρίου και η πρόεδρος της Μονομετοχικής Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Δασικής Εκμετάλλευσης και Ακίνητης Περιουσίας δήμου Θέρμης (Δ.Α.Ε.Δ.Ε.Α.Α.Π.Δ.Θ) Ζωή Γεωργαλή,ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βλαχομήτρος,  καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Τριαδίου Ευστάθιος Πιστέλας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο