ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τελέστηκε και φέτος τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 λίγο μετά της δώδεκα το μεσημέρι, η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Φράγμα της Θέρμης, παρουσία του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.  Κατά την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων τρεις νέοι κολυμβητές, δύο αγόρια και μία κοπέλα, αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στα κρύα νερά του Φράγματος για να πιάσουν τον σταυρό. Τελικά, τυχερός φέτος ήταν ο νεαρός Αλέξανδρος Καϊδατζής, που έπιασε πρώτος το Σταυρό.


Πλήθος κόσμου και φέτος, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες παρακολούθησε την Τελετή Καθιαγιασμού των υδάτων στο Φράγμα Θέρμης.
Παρόντες στην Τελετή ήταν επίσης,  εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Πονερίδης και εκ μέρους της Αντιπολίτευσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Άννα Τσιφτελίδου, Δήμητρα Χίνη και Σάββας Φωτιάδης.
Στη φετινή Τελετή σημαντική ήταν ωστόσο και η συμβολή των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, που μεταξύ άλλων βοήθησαν τους τρεις κολυμβητές να βγουν από τα κρύα νερά του Φράγματος.

Λίγα λόγια για τον εορτασμό των Θεοφανείων :

Ο εορτασμός των Θεοφανείων, με τον αγιασμό των υδάτων, είναι μια από τις λαμπρότερες γιορτές της Ορθοδοξίας, που αποτελεί την αφετηρία μιας «φωτισμένης» προσπάθειας όλων μας, να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον.
Είναι η ημέρα που συμβολίζει την κάθαρση και την πνευματική αναγέννηση και δίνει σε όλο τον κόσμο την ελπίδα και τη δύναμη να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στην προσπάθεια ανάπτυξης και εξέλιξης του τόπου μας έχοντας παράλληλα ως «πυξίδα» την αγάπη και την αλληλεγγύη για τον διπλανό μας.
Η Μεγάλη αυτή γιορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή), γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Λέγεται, επίσης, Επιφάνια και Φώτα.
Το όνομα της γιορτής προκύπτει από τη φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας, που σύμφωνα με τις Γραφές συνέβη κατά τη Βάπτιση του Ιησού.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο