ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

triadepilIMG_20151211_133308Ξεκίνησαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολείων του Δήμου Θέρμης με παράλληλα συνεργεία να εργάζονται σε πολλά σχολεία έτσι να παραδοθούν σε χρήση το συντομότερο δυνατό.
Στόχος του έργου προϋπολογισμού 399,996€, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, είναι η βελτίωση της ποιότητας των εγκαταστάσεων όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μέσα από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και την αντιδημαρχεία παιδείας.
Μεγάλο μέρος των εργασιών γίνεται τώρα, δηλαδή μέσα στην περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων, ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα και να δοθούν σε χρήση πιο σύντομα ενώ εξασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών, του προσωπικού και των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. Αυτή την εβδομάδα συνεργεία υπάρχουν στα Βασιλικά, Καρδία, Τρίλοφο και στη Ν.Ραιδεστό.

Δύο επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας στο Τριάδι

Δύο επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας τοποθετήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του Τριαδίου προκειμένου να ανακουφιστούν οι αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών του σχολείου. Πρόκειται για αίθουσες ελαφριάς προκατασκευής προϋπολογισμού 54. 120€. Την προετοιμασία για την τοποθέτηση των δύο αιθουσών ανέλαβε και ολοκλήρωσε η αντιδημαρχία συντηρήσεων και αυτεπιστασίας που διαμόρφωσε τη βάση τοποθέτησης, έκανε τσιμεντοστρώσεις και δημιούργησε χώρο πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των γονέων των παιδιών. Η προμήθεια των αιθουσών έγινε αφού ξεπεράστηκαν κάποια διαδικαστικά προβλήματα και απομένουν κάποιες μικροπάρεμβάσεις από την Τεχνική Υπηρεσία για να δοθούν σε χρήση αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Τις αυξημένες ανάγκες του οικισμού του Τριαδίου σε αίθουσες διδασκαλίας θα εξασφαλίσει, φυσικά, η αποπεράτωση του 5ου Δημοτικού Θέρμης (Τριαδίου) που έχει ξεκινήσει από το 2008 αλλά έχουν διακοπεί οι εργασίες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και τελικώς υπήρξε διάλυση της εργολαβίας. Λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού του Τριαδίου το κτήριο επανασχεδιάστηκε, οι νέες μελέτες που ανέθεσε ο δήμος Θέρμης εγκρίθηκαν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, δόθηκε άδεια δόμησης και υπάρχουν τεύχη δημοπράτησης. Το έργο προϋπ. 2.501.508 € και υπάρχει στον φάκελο που παραδόθηκε από τον Δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Δήμο Θέρμης με την απαίτηση για χρηματοδότησή του. Ο φάκελος αφορά έργα άμεσης προτεραιότητας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και αφορούν στην αρμοδιότητα του υπουργού.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο