ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Επαναληπτικοί ψεκασμοί πρόκειται να γίνουν και αυτήν την εβδομάδα σε συγκεκριμένη περιοχή της Κοινότητας Θέρμης εξ αιτίας εμφάνισης τις προηγούμενες ημέρες κρούσματος ιού του Δυτικού Νείλου. Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε όλες τις κοινότητες και τους οικισμούς του δήμου Θέρμης, το οποίο υλοποιεί ήδη από τον Μάιο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από την αρμόδια Διεύθυνση της ΠΚΜ ανακοινώνεται ότι πρόκειται να γίνουν επαναληπτικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε περιοχή όπως απεικονίζεται στο συνημμένο χάρτη, δυτικά της Θέρμης, που περικλείεται από τις οδούς: Πάροδος Μουδανιών – Γενναδίου – Βασ. Ταβάκη – Πέτρουλα – Υψηλάντου – Αθανασίου Διάκου – Απ. Κουγιάμη – Καπετάν Χάψα έως Ματσούκας – Ματσούκας έως πάροδος Μουδανιών. Επίσης στο τρίγωνο μεταξύ Παλαιολόγων – Ταβάκη – Μουδανιών.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν στο διάστημα από την Πέμπτη 4 Αυγούστου με ώρα έναρξης τις 23.00 μ.μ. έως τις 2 π.μ. της Παρασκευής 5 Αυγούστου. Το σκεύασμα που χρησιμοποιείται έχει νόμιμη άδεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το συγκεκριμένο σκοπό και φωτοδιασπάται με το ηλιακό φως. Οι πολίτες θα πρέπει κατά τις συγκεκριμένες ώρες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να μην κυκλοφορούν ενώ συστήνεται επίσης τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα να κλειστούν σε στεγασμένο χώρο ώστε να περιοριστεί η έκθεσή τους στο ψεκαστικό μίγμα.

Όσοι κατοικούν σε αυτήν την περιοχή θα πρέπει στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους να κρατήσουν το εσωτερικό των οικιών τους δροσερό (π.χ. κλιματιστικά ανεμιστήρες κ.λπ.), και να μην έχουν εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης π.χ. παιχνίδια, ρούχα κ.ά. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη πολίτη στο δρόμο ο υπεύθυνος του ψεκασμού θα είναι αναγκασμένος να σταματήσει τον ψεκασμό και το αποτέλεσμα θα είναι περιορισμένο.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη και την παρουσία ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκπροσώπων του δήμου Θέρμης. Απευθύνεται έκκληση σε όλους τους πολίτες ώστε να βοηθήσουν στην εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δίνονται καθώς γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο