ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Χωρίς κατηγορία|

Εκατοντάδες πολίτες από τη Θέρμη αλλά και τις γύρω περιοχές πλημμύρισαν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου την πλατεία Παραμάνα στη Θέρμη καθώς και το εμπορικό Κέντρο κατά την κεντρική εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου αλλά και την 4η διοργάνωση της “Λευκής νύχτας”. Στις εκδηλώσεις πρωταγωνίστησε ο Άγιος Βασίλης που φωτογραφήθηκε με εκατοντάδες παιδιά, το face painting που κέρδισε και φέτος το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων, τα ανεμοσκορπίσματα και η Παιδική Χορωδία 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης , που υπό τη Διεύθυνση της κ.Αλεξίας Τανούρη σκόρπισε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της Θέρμης.
Η Ένωση Επαγγελματιών Έμπορων Θέρμης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο διοργάνωσαν για 4η συνεχή χρονιά τη “λευκή νύχτα” , που χαρακτηρίστηκε από τις μεγάλες προσφορές σε πολλά είδη δέλεαρ για αγορές και φυσικά συνδυάστηκε με πλούσιες ψυχαγωγικές και άλλες δράσεις σε πολλά σημεία της Θέρμης.

Δυναμικό το παρόν της Ομάδας Κρουστόφωνο Paranaue (Τυμπανιστές) αλλά και του Συλλόγου Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και του Συλλόγου Σερραίων Κατοίκων Θέρμης που αναβίωσαν περνώντας από όλους τους Κεντρικούς δρόμους της Θέρμης το έθιμο του Αράπη.
Από νωρίς το απόγευμα εκατοντάδες παιδιά απόλαυσαν το Λούνα Παρκ και το Καρουζέλ που είχαν πάρει τη θέση τους από τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Παραμάνα.

Με φανερή ικανοποίηση ο Δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε τους συντελεστές της απόλυτα επιτυχημένης εκδήλωσης, τη ΔΕΠΠΑΘ και την Πρόεδρο κ. Αθηνά Παπαδάκη, τη Δημοτική Κοινότητα Θέρμης και τον Πρόεδρο κ. Σωτήρη Βογιατζή, την Ένωση Εμπόρων και τον Πρόεδρο κ. Στάθη Πιστέλα καθώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο που με συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειές τους, ετοίμασαν και παρουσίασαν αυτή την όμορφη γιορτή, στην οποία ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες συνδημότες μας με τις οικογένειές τους. Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο αυτές τις Άγιες μέρες να ξεπεράσουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους, και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να προσφέρουν σε όλους ένα αναγκαίο και ωφέλιμο διάλειμμα ξεγνοιασιάς και αλληλεγγύης.
“ Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως ο Δήμος μας είναι ένας Δήμος χαράς και αισιοδοξίας, ένας τόπος άξιος να ζει κανείς αφού αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Τα Χριστούγεννα άλλωστε είναι γιορτή αγάπης και προσφοράς” τόνισε ο Δήμαρχος Θέρμης και συμπλήρωσε: .”Αυτές τις γιορτινές ημέρες λοιπόν  ας βοηθήσουμε με όποιο τρόπο και από όποια θέση  μπορεί ο καθένας  τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά προσωπικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Ας προσφέρουμε κάτι από το υστέρημα μας, κάνοντας την αλληλεγγύη δύναμη της κοινωνίας μας. Με αυτές τις σκέψεις και με πίστη και ελπίδα εύχομαι ολόψυχα η νέα Χρονιά να φέρει μαζί της μια καλύτερη πορεία για το Δήμο μας, μια ελπιδοφόρα προοπτική για τη νεολαία μας, ασφάλεια και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους μας”.

Στο ίδιο κλίμα και οι ευχές όλων όσων παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θέρμης το περασμένο Σάββατο, του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα καθώς και των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ.κ. Μάρδα και Αρβανιτίδης.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη το Δήμαρχο καθώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και την Ένωση Εμπόρων Θέρμης που ένωσαν τις δυνάμεις για τη γιορτή της αγοράς και των εμπορικών καταστημάτων, για τη ¨Λευκή Νύχτα” και επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι δίπλα στο Δήμο και σε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες και πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες μέρες που οι πολίτες το έχουν τόσο ανάγκη. Ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές με υγεία και ευημερία για όλους τους Πολίτες της Περιφέρειας. Θέρμης για την άψογη διοργάνωση της γιορτής για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στη Θέρμη.
Οι Βουλευτές κ.κ. Μάρδας και Αρβανιτίδης δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την άψογη διοργάνωση της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης γιορτής της Θέρμης και ευχήθηκαν σε όλους τους πολίτες καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη για όλους τους πολίτες.

Αμέσως μετά τη μεγάλη γιορτή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου τη σκυτάλη παρέλαβε η πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου διοργανώθηκε για τέταρτη φορά φέτος στη Θέρμη , η «Λευκή Νύχτα». Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων και Επαγγελματιών Θέρμης κ. Στάθης Πιστέλας ενημέρωσε τον κόσμο για τις μεγάλες προσφορές των καταστημάτων της πόλης μας καθώς και τις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν αυτή την ξεχωριστή βραδιά ενώ ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Θεοτόκης τόνισε πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο στηρίζει τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες και ενισχύει με κάθε μέσο και τρόπο δράσεις και πρωτοβουλίες δυναμικών Εμπορικών Συλλόγων όπως είναι η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματιών του Δήμου Θέρμης.
Τα καταστήματα άνοιξαν στις 7 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και παρέμειναν ανοιχτά και μετά τα μεσάνυχτα, προσφέροντας προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ενώ παράλληλα πλήθος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων δημιούργησαν εορταστική ατμόσφαιρα σε όλο το εμπορικό κέντρο. Ξενύχτησε η αγορά και οι καταναλωτές της, με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η απόλυτα επιτυχημένη τέταρτη ¨Λευκή Νύχτα” της Θέρμης, κινητοποίησε τον εμπορικό κόσμο της πόλης και έβγαλε στους δρόμους περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά το καταναλωτικό κοινό. Πλήθος κόσμου πλημμύρισε κάθε γωνιά της Θέρμης, με την κινητικότητα να είναι μεγάλη σε καταστήματα όπου έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους, καθώς όλα τα προϊόντα και αγαθά προσφέρονταν σε χαμηλές τιμές. Οι προσφορές σε πολλά είδη δέλεαρ για αγορές, με τους επαγγελματίες να επιδιώκουν να κάνουν τζίρο πουλώντας επιλεγμένα προϊόντα σε συμφέρουσες, για τους καταναλωτές, τιμές. Παράλληλα, οι πολυποίκιλες παράλληλες εκδηλώσεις και τα δρώμενα που διοργανώθηκαν σε διάφορα σημεία του Εμπορικού Κέντρου και συνόδευαν τη «Λευκή Νύχτα, έδωσαν έναν άλλο, γιορτινό τόνο, στην πόλη προσελκύοντας το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Στην Κεντρική πλατεία της Θέρμης κυκλοφορούσαν κλόουν, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, ενώ σε αυτήν κατέληξαν και όλα τα δρώμενα και έθιμα που αναβίωσαν για μικρούς και μεγάλους.
Ο Δήμαρχος Θέρμης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΔΕΠΠΑΘ και Αντιδημάρχους, επισκέφτηκε την αγορά και τους καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου της Θέρμης στους οποίους και ευχήθηκε καλή αγοραστική κίνηση και Καλές γιορτές με υγεία και ευημερία στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Στις εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων το παρόν και οι Βουλευτές κ.κ. Αναστασιάδης, Καράογλου  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασίλης Ανατολίτης και Κωνσταντίνος Πάλλας, καθώς και πλήθος Δημοτικών Συμβούλων της Θέρμης.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο