Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Με αφορμή την άφιξη των προσφύγων στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στις αποθήκες Κορδογιάννη έγινε το πρωί της Τρίτης 14 Ιουνίου συνάντηση του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου και μελών της διοίκησης του δήμου με την Επιτροπή Κατοίκων του Δήμου προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και οι εντάσεις που παρατηρήθηκαν κατά την πρώτη μέρα εγκατάστασης των προσφύγων.
Από την κοινή σύσκεψη προέκυψαν τα ακόλουθα:
1. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων είναι μεγάλος για τη χωρητικότητα του συγκεκριμένου χώρου, όπως εγκαίρως είχε εκτιμήσει το δημοτικό συμβούλιο όταν είχε επισκεφθεί τις αποθήκες, αλλά και η Επιτροπή των κατοίκων. Εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει ότι ο χώρος είναι εξαιρετικά μικρός, ότι θα υπάρξει συνωστισμός γι’ αυτό ζητείται να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση ώστε να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες παραμονής για τους πρόσφυγες.
2. Διαπιστώθηκε αδυναμία από τους υπευθύνους για τη διαφύλαξη και τον έλεγχο του χώρου καθώς και θέματα ασφάλειας των προσφύγων και των κατοίκων αλλά και της περιοχής.
3. Εκφράζεται η πλήρης διαφωνία για τη λειτουργία άλλης δομής φιλοξενίας προσφύγων σε ιδιωτικό χώρο μέσα στα γεωγραφικά όρια του δήμου. Δήμος και Επιτροπή κατοίκων εμμένουν στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για λειτουργία ενός και μόνο κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή «Τσαΐρια», όπως πριν από μήνες έχουμε προτείνει.
4. Θα επιδιωχθεί άμεση συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι εμπλέκονται στη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας, ώστε να συζητηθούν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν και να ληφθεί μέριμνα για την πρόληψη τυχόν νέων.
5. Η δημοτική αρχή μαζί με την Επιτροπή των κατοίκων και τη διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου θα είναι σε συνεχή διαβούλευση για την αντιμετώπιση των τυχόν προβλημάτων τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν σε σχέση με τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας.
6. Δήμος και κάτοικοι ενωμένοι θα εργαστούμε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων καθώς και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Οτιδήποτε γίνει έξω από τα ανωτέρω και από αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει θα μας βρει αντίθετους και απέναντι σε κάθε αρμόδιο.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Даркнет Сайт Кракен Зеркало Ссылка